Haber sitesi açmak için öncelikle güvenilir bir domain sitesinden domain almak, sağlam hizmet veren bir host firmasından VDS ya da Server almak, reklam vermek, içerikler için haber ajanslarına üye olmak ve bir adet script satın almanızı gerektirecektir.

Domain Alma Aşaması

Domain alırken dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar bulunmaktadır. Haber sitesine uygun olabilecek ve kullanıcıların aklında kalabilecek bir domain bulmak günümüzde zor olsada, satılmakta olan domainlerden de alabilirsiniz. Satın aldığınız domainin arama motorlarında cezalı olmamasına dikkat etmelisiniz. Domainin olabildiğinde kısa ve anlamlı olması ziyaretçilerin karşısında iyi bir izlenim için önemli olacaktır. Mesela sağlık haberleri alt dal olarak ta Kanser, kanser belirtileri ve kanser tedavisi üzerine bir site açmak istiyorsanız Örnek domain: Kanseroloji.com u inceleyebilirsiniz.

Host mu Server mı?

Herhangi bir siteyi ilk açtığınızda basit bir host bile yeterli olacaktır. Zamanla Reseller host, VDS ya da VPS ve sonraki dönemlerde ziyaretçi sayısı arttıkça Server’a yönelebilirsiniz. Fakat bütçeniz yeterliyse en kötü ihtimalle bir VDS ile başlamanız yararlı olacaktır. Haber sitelerinde anlık ziyaretçi sayısı ve trafik fazla olacağından Server ilerleyen zamanlarda gerekli olacaktır. Server fiyatları ise en düşük aylık 300 TL gibi fiyatlardan başlamaktadır. Host alırken kesinlikle iyi bir firmayla çalışmalısınız. Aksi durumda hostun kapanması, yavaşlama vb. problemler yaşayabilir, verilerinizi kaybetme gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Buda hem şevkinizi kıracak hemde ziyaretçilere karşı prestij kaybetmenize neden olacaktır.

İçerik Sağlama


Habertadi.com sitesine içerik sağlamak için haber ajanslarına abone olabilirsiniz. Haber ajansları aylık üyelik ücretleri ve yıllık üyelik ücretleri değişmektedir. Birden fazla haber ajansına da abone olabilir ve içerikleri bu şekilde sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra dilerseniz bir editör tutarak haber ve makaleleri özgün olarak hazırlamasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede haber sitenizde haber özgün olacağı gibi arama motorları ve ziyaretçiler tarafından sevilen bir siteye sahip olabilirsiniz.

Script Seçimi


Haber siteleri için bir diğer önemli hususta script dir. Haber sitesindeki haberleri ziyaretçilere en iyi şekilde göstermek için iyi bir tasarıma sahip güzel bir site sahibi olmak istiyorsanız satın alacağınız scripti de bu doğrultuda seçmelisiniz.

Reklam Vermek


Haber sitesini açtıktan sonra elbette tanınırlığını arttırmak ve ziyaretçi toplamak için reklam vermeniz gerekecek.Örnek Haber tadı Arama motorları ve meşhur sitelere reklamlar vererek popüler olmak, isim yapmak ve sadık ziyaretçilere sahip olmak için reklam vermek şart.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO Çalışması)

Arama motorlarında haber sitenizin yer alması, üst sıralarda çıkması vb. çalışmalar için SEO yaptırmalısınız. Haber sitenizin arama motoru optimizasyonunu yapacak deneyimli kişilerle çalışarak uygun fiyatlarda bu işlemi gerçekleştirerek kısa sürede binlerce ziyaretçiye sahip olabilirsiniz.