Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’la ilgili tanınan sürenin dolmasına az bir zaman kaldığını belirterek, “Hükümetimizin iş dünyasına tanıdığı bu büyük fırsatı kaçırmayalım. Bu kanundan yararlanmayanlar kalan kısa sürede işlemlerini halletsin” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, Maliye Bakanlığı’nın vergi barışı kanunu ile tanıdığı sürenin bazı alacaklar için 25 Kasım, bazı yapılandırmalar için de 30 Kasım’da sona ereceğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Devlete çeşitli kalemlerden borcu olan, çeşitli kurumlarla ilgili idari para cezası bulunan kişiler için son yapılandırma tarihi 25 Kasım olarak açıklandı. Kanunun iş dünyasını ilgilendiren matrah artırımları, kasa ve stok düzeltmelerini kapsayan kısmı için ise son tarih 30 Kasım’dır. Hükümetin sağladığı bu büyük fırsatı iş dünyası olarak iyi değerlendirmeliyiz. İleride sıkıntı çekmemek için kanunun tanıdığı haklardan yararlanılmalı. Artık son günlere giriyoruz ve mutlaka bu fırsatı kullanmalıyız.”