Ünlü sunucu ve yazar Cansu Canan Özgen'in moderatörlüğünde Gümüşhane Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, KYK İl Müdürü Mücahit Atalay, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mimar Sinan başta olmak üzere "Padişahların akıl hocaları" konulu söyleşide Bahadıroğlu'nun "Bir millet silah sanayi ile ayakta kalamaz bir millet eğitim ve kültür ile ayakta kalır" sözleri etkinliğe damga vururken, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili tespitleri de katılımcıların dikkatini çekti.

Kendine has stili ile tarihi sevdiren isimlerden olan Bahadıroğlu, "Hoca peygamber vekaletini almış insandır. Öyle hoca yetiştiremeyen milletin başına Allah sahtekar hocaları musallat eder. Onlar da darbe yaparlar. 15 Temmuz bu işte. Şemsiye ile uçak kovalayan kadınlar gördük biz. Çanakkale'de benzer olaylar var aklımıza sığmıyor, nasıl oldu diyorduk. 15 Temmuz'u gördüm, bu olur muş, biz yine aynı milletiz dedim" dedi.
Bir milletin silah sanayi ile ağır sanayi ile köprü, tünel yaparak ayakta kalamayacağını, eğitim ve kültürle ayakta kalabileceğine dikkat çeken Bahadıroğlu, "Ama bizim eğitim ve kültür konusunda arızamız devam ediyor ama öbür yatırımları çok güzel yapıyoruz" diye konuştu.

"Benim devletim 25 sene eğitim verdiği çocuklarını niye vatansever olarak yetiştiremiyor"
Devşirme sisteminin anlattığı sırada FETÖ terör örgütünün de bir iki yıllık bir eğitimle kendi uçağını kaçırıp kendi milletinin üzerinde bomba yağdırmaya razı edebildiğini kaydeden Bahadıroğlu, "Kendi devletini yüreğinden vurabiliyor. Kendi parlamentosunu bombalayabiliyor. Bu kıvama getirebiliyorlar. Benim devletim 25 sene eğitim verdiği çocuklarını niye vatansever olarak yetiştiremiyor. Burada bir arıza var" tespitinde bulundu.

"Osmanlı'nın gücü ilim ve imandı"
Osmanlı'nın gücünün ilim ve iman olduğunun üzerini ısrarla çizen Bahadıroğlu, Mimar Sinan'ın kafatası meselesine de şöyle açıklık getirdi: "Çok acı bir gerçektir. 1 Ağustos 1935 tarihinde Türk müdür, değil midir? diyerek 64 bin Türk beyinin kafatası mezarlarından çıkarılarak Ankara'ya gönderildi. 1935 yılı ırkçı bir yıldır. Sinan'ın mezarını 1 Ağustos 1935'te açıyorlar. Kafatasını çıkarıyorlar. Ölçülüp biçilip Türk müydü değil miydi karar vermek için. Bunun başında Atatürk'ün manevi kızı dedikleri -bence öyle değildir- Afet İnan vardır" dedi.
Bu millete bir kahramanın az olduğuna vurgu yapan Bahadıroğlu, bütün kahramanların tarih içindeki yerlerine yerleştirilmesi gerektiğine değindi ve gençlerden kendilerini küçümsememelerini istedi.

"Haçlı seferlerinden önce de Papayla görüşüyorlardı"
AB üye şeflerinin niçin Papa'ya gidip görüştüklerine dair tespitini de paylaşan Bahadıroğlu, "Bunlar haçlı seferlerinden önce, Niğbolu, Kosova, Varna, Preveze öncesinde de papayla görüştüler. Bunların her papayla görüşmesi sonucunda başımız belaya girdi. Ama her beladan da bir Osmanlı tokadı atarak bugüne geldik" dedi.

Hakan Şükür tepkisi: "Artık Trabzonsporluyum"
Konuşmasının son bölümünde Hakan Şükür'ün Galatasaray'dan ihraç edilmemesine de değinen Bahadıroğlu, şöyle konuştu: "Onu bugüne kadar kim tuttu? Niye tutuyorsunuz? Biz 15 Temmuz yedik. Başlangıçta Milletvekili olmuş tamam ama ondan sonraki dönemde bir sürü hadise yaşandı. ve hala onu tutuyorsanız, destekliyorsanız. Ben çocukluğumdan beri sevdiğim takımdan istifa etmek zorunda kaldım. Artık Trabzonsporluyum."
Programda Bahadıroğlu'nun söyleşisinin ardından kum sanatçısı Ramazan Yumru'nun kum gösterisi sunuldu.

Programın sonunda Belediye Başkanı Ercan Çimen ve KYK İl Müdürü Mücahit Atalay tarafından tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, sunucu Cansu Canan Özgen ve kum sanatçısı Ramazan Yumru'ya Gümüşhaneli büyük İslam alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi'nin mührü ve dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarası figürünün yer aldığı rölyef hediye edildi.