Sabah saatlerinde İsrail Ordusu'nun, Hamas'ın saldırıları nedeniyle sona erdirdiği ateşkesten sonra bir ateşkes daha ilan edildi. Hamas sözcüsü, saat 14:00 itibariyle 24 saatlik insani ateşkes teklifini kabul ettiklerini duyurdu.

HAMAS KABUL ETMEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

İsrail dün 12 saatlik ateşkes ilan etmiş, gece yarısında da devam eden 12 saatlik ateşkesi 24 saat daha uzatma kararı almıştı. Hamas ise İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesini içermeyen hiçbir ateşkesi kabul etmeyeceklerini açıklamıştı. Hamas'ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgal ordusunun Gazze'den çekilmesi, vatandaşların evlerine geri dönmesi ve yaralıların sınırdan çıkartılarak tedavi edilmesinin sağlanmasını içermeyen hiçbir ateşkes kabul edilemez" demişti. İsrail de bunun üzerine Gazze'ye yönelik operasyonlarına devam edeceğini duyurmuştu.

4 FİLİSTİNLİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

İsrail, 'operasyona devam' açıklamasının ardından bölgeye saldırılara başlamış ve ilk belirlemelere göre dört Filistinlinin hayatını kaybettiği haberi gelmişti.

İSRAİL: DEĞERLENDİRMEYE HAZIRIZ

İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni, "İsrail Hamas'ın yeni ateşkes talebini değerlendirmeye hazır" dedi. Livni, İsrail devlet radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail'in dün "insani ateşkes talebine karşılık verdiğini" ancak Hamas'ın bunu deldiğini ve İsrail ordusunun da buna karşılık verdiğini ileri sürdü.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ateşkes şartları hususunda "sunduğu fikirlerin" İsrail'in talepleriyle uyuşmadığını savunan Livni, söz konusu önerinin bölgede "Müslüman Kardeşler'in radikal eksenini güçlendireceğini" iddia etti. Livni, öneriyle ilgili ise ayrıntılı bilgi vermedi.