İsrail'in Gazze'ye karşı başlattığı katliamın boyutu her geçen gün artarken Hamas'ın Siyasi Büro Lideri Halid Meşal, "İnsani yardım için kısa süreli ateşkese hazırız. Gazze'de anlaşma olmadan ateşkes olmaz. Önce ateşkes sonra müzakere formülünü kabul edemeyiz. Önce abluka bitmeli" dedi.

"TALEBİMİZİ 4 ÜLKEYE SUNDUK"

Halid Meşal açıklamasında ayrıca, "Meşru ateşkes talebimizi Türkiye, Filistin, Mısır ve Katar yönetimlerine sunduk." dedi.

"BAŞARILI OLANI MEMNUNİYETLE KARŞILARIZ"

Meşal konuşmasına şu ifadeleri kullandı:

"Taleplerimizin gerçekleştirilmesi konusunda kim başarılı olursa, bu konudaki çabalarını memnuniyetle karşılarız. Bu şartlar çok mu? Bana faturanın ne olduğunu söylüyorsunuz. Ambargonun kalkması için kaç İsrail askerinin tabutunun gitmesini bekliyorsunuz? Bize söyleyin kaç asker esir etmemizi istiyorsunuz? Esirlerimizi kurtarmak için kaç asker esir etmemizi bekliyorsunuz? Uluslararası camia anlamalıdır ki ambargonun kalkmasının zamanı gelmiştir. Bütün gruplar bir araya gelerek ortak taleplerini belirginleştirdi. Biz bugün yarın saldırılarının durmasını istiyoruz. Ambargonun hemen kalkmasını istiyoruz. Zamana ve görüşmelere yayılmasını kabul etmiyoruz."