Pakistan ve Kazakistan gezisini tamamlayıp yurda dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Uludere’de 34 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklamalarını soran bir gazeteciye, "İşin aslı bu değil ama ben başından beri bir şey söyledim: AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır, yaptığı açıklamaları da arkadaşlarıyla değerlendirerek yapar ve bu konuyla ilgili olarak da biz açıklamamızı yaptık.

Neydi bu açıklama; burada bir hatanın olmuş olabileceğini ta başta söyledik ama bu bölgenin bir terör bölgesi olduğunu da söyledik. Fakat kimse de kalkıp sınır boyu kaçakçılığı yapanların yaptığı kaçakçılığı meşru gösterme gayreti içerisine giremez. Bu konularla ilgili olarak da biliyorsunuz, yasaların belirlediği tazminatın çok çok ötesine geçmek suretiyle tazminatları da açılan hesaplara yatırdık. Başbakan Yardımcım aileleri yerinde ziyaret etti, eşlerimiz aynı şekilde gittiler, bu ziyaretleri yaptılar. Eğer insaniyse biz insanı görevlerimizi yaptık ama terör örgütü veya uzantıları daha farklı beyanlar bekliyorlarsa, kusura bakmasınlar” cevabını verdi.

Konuya ilişkin incelemelerin sürdüğünü ifade eden Erdoğan, “Bu işin idari incelemesi yapılıyor, adli incelemeler şuanda devam ediyor, süreç devam ediyor, çalışıyor. Bunun dışında bizim yapacağımız her hangi bir şey yok. Sadece süreci takip ediyoruz, izliyoruz ve kimsenin de dümen suyunda değiliz. Adaletin tecellisini beklemek bizim şuanda görevimizdir. Bunun dışında atılması gereken adımlarda atılmalıdır. ‘Şöyle özür dilensin, böyle özür dilensin’ falan; o özrün atılmış adımlarla zaten yerine geldiği de çok açık ortadadır. Daha ileri bu konuda da bir şey söylemeyeceğim. Bunu zorla gündemde tutma gayreti içerisinde olan terör örgütü ve uzantılarıdır. Burada samimiyetin olmadığı meydandadır ve buradan bir şeyler kapmanın gayreti içerisinde olanlar vardır. Lütfen kimse de bu konuyu medya da dahil fazla istismar etmesin. Bizim söyleyeceğimiz budur ve grubumdan da bundan sonra farklı bir açıklama gelmeyecektir" dedi.