İstanbul Beşiktaş'ta terör saldırısı düzenlendi. Saldırı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, 38 şehidin olduğunu, 136 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları'nın resmi Twitter hesabından saldırı sonrası skandal bir paylaşımda bulunulmasının ardından benzer şekilde sabah saatlerinde ise HDP'den de skandal bir basın açıklaması yapıldı. 

HDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İstanbul'da gerçekleşen 2 bombalı saldırı sonucunda bir kez daha çok insanın evine ateş düştü. Bu saldırıları en sert biçimde kınıyoruz. Büyük bir üzüntü duyuyor ve yaşanmakta olan acıları paylaşıyoruz.

Saldırılarda yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için herkes elinden geleni yapmalıdır.

Türkiye hem iç hem de dış politikada barış, demokrasi, insan hakları adına örnek bir ülke ve daha önemlisi politik aktör haline gelmelidir.

Daha fazla gerginlik, kutuplaşma, düşmanlık ve çatışma üreten politikaları, dili ve üslubu, uygulamaları derhal sonlandırmak gereklidir. Bu gidişe dur demenin ilk adımı budur. Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz."