SON DAKİKA: GELİŞMELERİ AN BE AN AKTARIYORUZ...

15:57: HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer serbest bırakıldı

15: 44:  HDP milletvekilleri Milletvekilleri Leyla Birlik , Nursel Aydoğan tutuklandı

14: 42: Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile birlikte 9 kişi  Diyarbakır Adliye binası önünde gözaltına alındı.  

14: 28: Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım tutuklanmaları istemiyle  Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi.

14: 10: Gözaltında bulunan isimlerden HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Bingöl'de tutuklandı. 

13:40 Terör soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan  sonra adliyeye götürülen HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, savcılık  sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

13:04  Yüksekdağ'ın fezlekelerindeki suçlar arasında şunlar yer alıyor: "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü propagandası yapmak,  suç işlemeye alenen tahrik, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletini, yargı  organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliği ve  ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek." 

12:31 HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi

11:51 HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, savcılıktaki ifadesinin ardından  serbest bırakıldı. Pir' e yurtdışına çıkış yasağı konuldu

11:42 Dün akşam Ankara' da genel merkez binasında gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Bingöl’ e getirildi.

11:37 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında dün Ankara'daki evinde gözaltına alınarak Diyarbakır Adliyesine getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın soruşturma savcısına verdikleri ifade işlemi sona ererken, savcılığın kararı beklendiği öğrenildi. Ankara'da dün gözaltına alınan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder ve Diyarbakır'da gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir'in ise soruşturmaya yürütülen Cumhuriyet savcısına verdikleri ifade işleminin sürdüğü öğrenildi.

11:24 HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Diyarbakır Savcılığı’ndaki ifadesi tamamlandı. Savcının kararı bekleniyor. HDP’li Sırrı Süreyya Önder ve Ziya Pir ise Savcıya ifade veriyor..

11:21 Gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ile Selma Irmak Hakkari'ye getirilerek Savcılığa çıkarıldı

11:36 Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığ'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ile Selma Irmak, Hakkari'de savcılığa sevkedildi.

11:14 Haklarındaki terör soruşturması nedeniyle Ankara’da gözaltına alınan ve sabah saatlerinde özel uçakla Diyarbakır’a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Ankara Milletvekilli Sırrı Süreyya Önder, adliyeye sevk edildi.  

11:06 Adalet Bakanı Bozdağ: "(HDP milletvekillerinin gözaltına alınması)  Gözaltına alınan milletvekilleri, hukukun işlemesine yardımcı olmamışlardır,  hukuku tanımamışlardır. Hukuka saygı duymamışlardır. Böyle bir durumda da kanun,  hukukun gereklerinin nasıl yerine getirileceğini açıkça yazmaktadır. Kanunun  yazdığı bir biçimde hukukun gerekleri yerine getirilmektedir. Bu da tamamen  yargının yaptığı bir tasarruftur."

10:30  Yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade vermeye  gitmeyen HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Ankara'da  kaldığı otelde  gözaltına alındı. 

09:54 Gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Adliyesi'nde savcıya ifade veriyor.

09:43 Dün gece evinde gözaltına alınan ve bu sabaH Diyarbakır Adliyesi'ne çıkaralarak savcıya ifade veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi

09:30 Haklarında çıkartılan gözaltı kararı üzerine Ankara'da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır'a getirildi.

09:04 Terör soruşturması kapsamında gece Diyarbakır'daki evinde gözaltına  alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, emniyetteki işlemlerinin  ardından adliyeye sevk edildi.

07:13 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından, HDP  Milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırı Süreyya Önder,  Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve İmam Taşçıer hakkında, kuvvetli suç şüphesinin  varlığını gösteren somut deliller bulunması sebebiyle arama ve gözaltı kararı  verildiği ve icra edildiği bildirildi.

05:23 HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte toplam 11 milletvekilinin gözaltına alındığı operasyonda Ankara'daki HDP Genel Merkezi'nde polis ile partililer arasında tartışmalar yaşandı. Grup Başkanvekili İdris Baluken'in gözaltına alınmasının ardından HDP Genel Merkezi'nin bulunduğu bölgedeki tüm yollara barikatlar kurulup, Çevik Kuvvet ve TOMA'larla trafiğe kapatıldı.

03:18  İçişleri Bakanlığı, HDP’ye yönelik gerçekleştirilen terör operasyonu hakkında açıklama yaptı. Açıklamada 11 milletvekilinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan isimlerin arasında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Öncü, HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’in ismi yer aldı. 

03:16 HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken HDP Genel Merkezi’ne gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı.  

02:30 .HDP'li vekiller Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Nursel Aydoğan, Selma Irmak, Leyla Birlik ve Mehmet Ali Aslan gözaltına alındı. HDP'lilerin yürütülen terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

02:28 HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli Feriköy'de gözaltına alındı. Encü, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nden bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Encü'nün Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.

01:50 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet  Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'daki evinde  gözaltına alındı.

01:49 HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet  Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına  rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı