Doğan Haber Ajansı Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan, bölgedeki son gelişmeleri anlattı. Kanal D Ana Haber Bülteni'nde Mehmet Ali Birand'ın sorularını cevaplayan DHA Muhabiri Aslan, PKK'nın eylem tarzını değiştirdiği bilgisini verdi.

BİR NEVİ İNTİHAR EYLEMLERİ

Aslan'ın verdiği bilgilere göre PKK geçmişte bir yere saldırı düzenlediği zaman özellikle hava unsurlarının gelmesiyle o bölgeden kaçıyordu, 'vur- kaç' eylemi yapıyordu. Ancak PKK bu son dönemlerde özellikle Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde 'vur- kal' eylemleri yapmaya başladı, PKK, bir nevi intiharvari eylemler gerçekleştiriyor. Saldırının gerçekleştiği noktanın çevresinde kalıyor, askeri üzerine çekmeye çalışıyor.

ŞEYTAN ÜÇGENİNDE BİR DAĞ SİLSİLESİ

Bölgedeki PKK'lıların yakalanıp etkisiz hale getirilememesi ise jeopolitik yapıyla ilgili. Şemdinli, Türkiye- Irak- İran üçgeninde bulunan kesişme noktasında ve 'şeytan üçgeni' adı verilen bir bölgede. Bölgede dağların yüksekliği 2 bin metreden başlıyor 3 bin metreye kadar çıkabiliyor ve çok derin vadiler var. Bölgeyi çok iyi bilen PKK'lılar ise kendilerine avantaj sağlıyor.