Hakkari'nin Çukurca ilçesi Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı'nda askerlik yapan gençlerin 21 Ocak'ta Youtube'a yükledikleri ancak ne zaman çekildiği konusunda tarih belirtilmeyen videoda Karadeniz bölgesindeki illerden giden 11 asker yer alıyor. Hakkari  Çukurca yön tabelalarının önünde 8 asker, Trabzonspor, Samsunspor ve Orduspor formaları ile horon oynarken, bir asker kemençe çalıyor. Diğer iki asker de üzerinde, "Bize Her yer Trabzon" yazısı bulunan kaşkolu Hakkari tabelasının önünde tutuyor.
Horon oynarken isimlerini ve memleketlerini söyleyen Trabzon, Gümüşhane, Ordu ve Samsunlu askerler, daha sonra da "Bize Her Yer Trabzonö diye bağırıyor. Yaklaşık 8 dakikalık video internette izlenme rekoru kırıyor.
Ancak video gençlerin başına dert açtı. Gençlerin askeri kuralları ihlal ettikleri gerekçesi ile birliklerinde haklarında soruşturma açıldığı öğrenildi. Gençlerin aileleri ise konuyla ilgili sorulan soruları cevapsız bırakırken bir hayli tepkili oldukları ifade edildi.

SORUŞTURMAYA TEPKİ YAĞIYOR
Hakkari Çukurca’da Karadenizli askerlerin kemençe ile horon teptiği vidoların internete düşmesinin ardından açılan soruşturmaya tepki yağıyor. 
61saat.com’un Türkiye gündemine taşıdığı bu haber üzerine internet sitelerinde Karadenizli askerler için ‘Onlar bedelli askerlik yapmadı vatandanların ısavunuyor’ denilerek yorumlar yapılırken, Sümela’nın Şifresi Filminde rol alan Seymen Aydın, twitter’den şu mesajı yayınladı:
“Çanakkale savaşında bile cephede askerler horon oynamıştır. TRT1 dizisinde Dur Yolcu dizisinde böyle bir sahne çekmiştik. Soruşturma bence bir komedidir.”



HABERİMİZ SES GETİRDİ...

Hakkari'nin Çukurcu ilçesi'nde askerlik yapan gençlerin horon oynarken çektikleri videonun internete yüklenmesi nedeniyle haklarında soruşturma başlatılması haberini bugün sabah saatlerinde siz okuyucularına duyuran 61saat.com'un özel haberi büyük ses getirdi. Ulusal ajanslar tarafından abenolerine kaynak belirtmeden servis edilen haber sonrası yerel ve ulusal bazda birçok internet sitesi haberi kullanarak manşetlerine taşıdı. Diğer internet sitelerinin de haberi kullanmasıyla haberin etkisi çok sayıda kişiye ulaşırken olaydan ilk olarak 61saat.com oyunucuları haberdar oldu.

ASKERDEN HORON ŞOV VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

KAYNAK: 61saat.com