Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın eşi Şule Akar kameraların karşısına geçip, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bugüne kadar Genelkurmay Başkanları'nın eşleri basın mensuplarından hep uzak dururken, Şule Akar teamüllerin aksine gazetecilerin 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sorularını yanıtladı. 
Hulusi Akar'ın eşi Şule Akar kimdir ne iş yapıyor
TBMM Başkanı Kahraman, 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla resepsiyon verdi. Resepsiyona Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal da katıldı. Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile Orgeneral Akar'ın eşi Şule Akar tokalaştı.


ŞULE AKAR: RESMEN ŞOK
Orgeneral Akar'ın eşi Şule Akar ise gazetecilerin soruları üzerine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından zor günler yaşadığını, kendini yeni yeni toparladığını belirtti.
Darbe girişimi olduğu geceye ilişkin soruya Akar, "Resmen şok. Duygularınızı kaybediyorsunuz, düşünemiyorsunuz, ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Önce ne olduğunu anlamaya çalıştık, hep 'Bir terör saldırısı var, onun için bizim uçaklarımız onun yerini tespit etmeye çalışıyor' öyle düşündüm" yanıtını verdi.
şule akar fotoğrafları

ŞULE AKAR KİMDİR MESLEĞİ NE?

Kameralardan uzak bir hayat süren Şule Akar'ın mesleği ve hayatı merak konusuydu. Şule Akar diyetisyenlik yapıyor. Şule Akar'ın mesleği aile hayatına da yansımış durumdu. Hulusi Akar'ın tüm beslenme programını eşi Şule Akar hazırlıyor. Akar çiftinin bir kızı bir de oğlu var.
Gazeteci Metehan Demir'in Şule Akar ile Hulusi Akar'ın ilişkilerine ilişkin geçmişte şu detayları yazmıştı:
"Hulusi Akar'ın bir oğlu ve bir kızı var. Oğlu uluslararası ilişkiler - ekonomi temeline dayalı Amerika-İngiltere ekseninde eğitimini devam ettirirken, kızı da Hacettepe Tıp Fakültesi mezunu bir doktor. Fakat en belirgin özelliklerinden biri de lojmanının olduğu Köşk bölgesinde yaptığı uzun yürüyüşler ve taviz vermediği diyeti. Bunu çevresindeki personele de neredeyse emir vererek uygulatmaya çalışıyor. Bu hassasiyetinin perde arkasındaki sebep ise diyetisyen olan eşi. Evde ve mesaide yediği içtiği her şey adım adım belirlenmiş durumda."