Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), terör örgütü PKK'ya sempati duyduğu ve sınıflarda öğrencilere PKK propagandası yaptığı öne sürülen öğretmenler için yürüttüğü çalışmayı tamamladı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın "14 bin öğretmenin terörle ilişkisi var, incelemelerimiz sürüyor. Bu kişiler tedbiren açığa alınacak" sözlerinin arkasında en az 1 yıllık bir araştırmanın bulunduğu ortaya çıktı.

BAZI ÖĞRETMENLER 'SERHİLDAN' ÇAĞRISI YAPTI
Çalışmada, istihbarat birimlerinden gelen raporlar ve bölgeden ulaşan şikayetler de etkili oldu. Özellikle sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı günlerde bölgeye gönderilen MEB uzmanlarının okullarda ve öğrenciler üzerinde gerçekleştirdiği gözlemler çalışmayı temellendirdi. Ancak sadece Doğu ve Güneydoğu'da değil, Batı'daki illerde de PKK sempatizanı öğretmenlerin görev yaptığı tespit edildi. Bölgedeki öğretmenlerden bazılarının sosyal medyada PKK'yı öven mesajlar paylaştıkları, ders bırakma eylemi ve sınıfta PKK propagandası yaptıkları belirlendi. Söz konusu öğretmenlerin Cizre, Yüksekova, Nusaybin gibi ilçelerde açılan hendeklere öğrencileri yönlendirdiği de tespitler arasında yer aldı. MEB, bazı öğretmenlerin sınıfta "serhildan" (ayaklanma) çağrısı yaptığını da saptadı.

SAYI 14 BİNİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Habertürk'ün haberine göre, listede yer alan 14 bin öğretmenin ihraç edilmesi gündemde. MEB yetkilileri, ihraç için kanun hükmünde kararnameye (KHK) gerek olmadığını ifade etti. Yetkililer, çalışmaların daha da derinleştirilmesi durumunda sayının 14 binin üzerine çıkabileceğine işaret etti. MEB, 10 Ekim'de ataması yapılacak olan 15 bin sözleşmeli öğretmen ile başvurularını almaya başlayacağı 5 bin dershane öğretmenini bölgeye gönderecek.