Tahliyesinin ardından Silivri Cezaevi önünde açıklama yapan Nedim Şener, ''Benim için hapishaneye girmenin anlamı, Hrant Dink cinayetine yönelik yaptığım araştırmaların bedelini ödetmektir. Sadece bu amaçla gazeteciliğe yönelik bir saldırıydı bana göre. Ben de savunmamı buna yönelik kurmuştum ve gerçek de buydu. Benim ne Oda TV'cilerle ne de diğer arkadaşlarla örgütsel bağımdan söz edilemez. Bütün herkes bizi biliyor; biz muhabiriz. Bizim kazancımız belli. Hepimiz birbirimizi çok iyi biliyoruz. Ama bu tuzağı, bu komployu, adalet yok edecek" dedi. "Cezaevine girerken de Hrant için adalet demiştim" sözlerini hatırlatan Şener, "Hrant için adalet sağlanmadığı müddetçe biz bu ülkede ne özgürlükten ne güvenden bahsedebiliriz. Girdiğim gibi çıkarken de aynı şeyi söylüyorum. Hrant Dink'in bizim duamıza bizim de adalete ihtiyacımız var. Dolayısıyla bütün mücadele bunun için olacak. Ben hayatım boyunca hep gerçeği paylaştım. O yüzden sizlerden ricam meslektaşımız Hrant Dink cinayetine karışanların yargılanması için elimizden geleni yapmalıyız. Bizi önce yargılatıp sonra hapishaneye attılar ama başarılı olamadılar. Gerçek çünkü affedilemez" diye konuştu.

Şener, 'ilk ne yapmak istiyorsunuz?' şeklindeki soru üzerine ise, ''İlk yapmak istediğim şey kızımın elinden tutup okula götürmek'' diye yanıtladı. Burada ellerinde Türk Bayrakları taşıyan kalabalık bir grup tarafından karşılanan gazeteciler, sevinçlerini yakınlarına sarılarak giderdi.

Nedim Şener'in eşi Vecide Şener ise çok heyecanlı olduğunu belirterek, ''Bugün de diğer günler kadar uzundu. Bir yılı devirdik ama bugün de bizim için çok uzun oldu. Yapacağımız şey eşimi arabaya atıp, onu arabayla İstanbul'u dolaştırmak olacak. Henüz dana Nedim'le konuşmadım. Eminim ki diğer tahliye olanlar da çok mutlulardır. Bugün en fazla sevinen çocuğumuz oldu. Bir yıldan beri beklediğimiz karar verildi. Şuan heyecanımdan dolayı daha fazla söyleyecek söz bulamıyorum. Bu süreçte Oda TV'de tutuklu

bulunan diğer arkadaşlar ve yakınlarıyla kaynaştık, dost olduk. Birbirlerini tanımayan ailelerin yakınları olarak, bu sonucu bekledik hep" diye konuştu.