İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

Valiliğine gelişinde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, tarafından karşılanan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecini değerlendirdi. Büyükelçi Reddaway Trabzon'da sıcak karşılanmaktan son derece memnun olduğunu belirterek Birleşik Krallık’ın Türkiye ile ilişkilerinde altın çağını yaşadığını kaydetti.

Büyükelçi Reddaway, Birleşik Krallık olarak Türkiye ile ilişkilerinde son derece hırslı olduklarını ifade ederek "Sayın vali, özellikle sizlere bu sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ediyorum. Trabzon'daki hava Ankara'daki yaşadığımız havadan çok çok daha güneşli ve güzel. Ankara'da sis nedeniyle Trabzon'a biraz geciktik. Bu yüzden hepinizden özür diliyorum. Gerek elçilikteki meslektaşlarımdan, gerekse ticaret odasındaki meslektaşlarımdan size aktaracağım iki önemli mesaj var. Bunlardan birisi hırs diğeri ortaklık. Birleşik krallık Türkiye ile olan ilişkilerine gerçekten son derece hırslı. Özellikle Türkiye'nin AB katılım sürecinin en büyük destekçilerinden biri Birleşik Krallık. Çünkü Birleşik Krallık, Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne katılımının sadece AB için değil, aynı zamanda Türkiye için son derece faydalı ve yararlı olacağını düşünüyor” dedi.

“Biz Birleşik Krallık olarak Türkiye ile ikili ilişkilerimizde son derece hırslıyız” sözünü sık sık tekrarlayan Reddaway “Son zamanlarda gerçekleşen çok önemli başbakanlar, bakanlar seviyesinde ziyaretler oldu. Ekselansları sayın Cumhurbaşkanı Gül'ün devlet ziyareti özellikle başarılı bir ziyaret olarak gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanı ve sayın başbakanın pek çok durumda tekrar tekrar altını çizdiği gibi Türkiye'nin Birleşik Krallık ilişkilerinde altın çağını yaşamakta ve bu altın çağ her türlü alanda kendini gösteriyor. Siyaset alanındaki ilişkilerimizde, uluslararası ilişkilerimizde pek çok alanda gerçekleştirdiğimiz iş birliğindeki bunlara terörün her türlü mücadelede dahil edildiği üzere özellikle iş dünyasında kurduğumuz ilişkilerimizde bu altın çağı yaşıyoruz. Türkiye'nin Birleşik Krallık’la olan ticaret hacmi 2009 yılından bu yana yüzde 40 seviyesinde bir artış gösterdi. Dolayısıyla şehrinize yaptığımız ziyaret bizim için özellikle önemli. Çünkü bu ülkelerimiz arasında siyasi ortaklığı daha da güçlendirecek bir ziyaret olarak gözüküyor. Trabzon halkına şunu açıklamak istiyorum. AB'de Türkiye'nin çok yakın dostları var Türkiye'nin AB katılımını destekleyen. Aynı şekilde ticari ilişkilerimizin de Trabzon'la bu ziyaret çerçevesinde artırılabileceğini ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerini daha da güçlendireceğini ifade ederken, "Ümit ederim bu ziyaretle hem Trabzon'umuzun güzelliklerini hem de her anlamdaki potansiyelini daha iyi görebilme adına Trabzon'la olan ilişkilerin daha sıcak olmasına katkı sağlar " diye konuştu.

Vali Kızılcık, konuk büyükelçiye günün anısına fincan takımı hediye etti.