Gazetecilik alanında dünyanın en iyileri arasında sayılan Columbia Üniversitesi’nin Gazetecilik Fakültesi tarafından 1917’den bu yana Amerikan basınında öne çıkan haberlere verilen Pulitzer ödülleri gazetecilikte dijital devrimi gözardı etmedi. Gazetecilik alanında verilen ödüllerde bugüne kadar yazılı basında çıkan çalışmaları ödüllendiren Pulitzer Komitesi, internet sitesi Huffington Post’ta yayınlanan ordu muhabiri David Wood’un savaşta ağır yaralanan gaziler ve ailelerini anlattığı 10 bölümlük “Beyond the Battlefield” (Cephenin Ötesi) başlıklı  yazı dizisini ‘Ulusal Muhabircilik’ dalında 2012 ödülüne layık gördü.

Yurt dışında internet gazeteciliğine verilen önem Pulitzer ödülüyle bir kez daha orataya çıkarken Türkiye'de ise halen bu konuda çalışmalar var.

Türkiye'de ise internet gazeteciliği için TBMM'ye yeni bir kanun taslağı gönderdiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç internet gazeteciliği alanında çalışan gazetecilere müjde verdi. İnternet medyasını Basın Kanunu'nun içine alacak bir düzenlemeyi hazırladıklarını ifade eden Arınç, Haber portallarını Basın Kanunu içerisinde önemli bir yere koyduklarına işaret ederek, ''Bu portallarda çalışanlar sarı basın kartı sahibi olacaklar. Bunlar, belki reklam ve ilan gelirlerinden istifade edecekler. Mevkutelerde veya basında gazete, gazeteci ne demek ise basın kartı için hangi şartlar gerekiyorsa, bunun sağladığı avantajlardan, imkanlardan nasıl istifade edilecekse, Basın Kanununun uyarıları, müeyyideleri aynı şekilde internette haber portalları için de geçerli olacak.'' dedi.

Taslakla, İnternet haber sitesi, ''5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanununda tanımlanan internet ortamında, haber ya da yorum niteliğinde yazılı, işitsel ve görsel içeriklerin sunumunu yapan süreli yayın'' olarak tanımlanıyor.

İnternet haber siteleri, düzeltme ve cevap yazısının yayımlanmaması veya yasada belirtilen şartlara uyulmaksızın yayımlanması hallerinde, hakim ayrıca, masraflar yayın sahibi tarafından karşılanmak üzere, bu yazının bu Kanun kapsamında faaliyet gösteren diğer iki internet haber sitesinde yayımlanmasına karar verebilecek.