Bilet alma işlemleri, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle yaygınlaştı. Sadece İnternet üzerinden değil çağrı merkezleri ve acentelerin artması ile de kolaylık kazandı. Eski zamanlarda hem uçak ile seyahat durumları azdı hem de çağrı merkezlerinin sayısı azdı. Günümüzde bile çağrı merkezi kullanmayan birçok firma olduğunu hepimiz bilmekteyiz.

Peki İnternet üzerinden bilet almanın ne gibi avantajları olmaktadır? 

Öncelikle yapmış olduğunuz işlem tamamen sizin kontrolünüzde ve bilginiz de olduğu için bir pratiklik sağlayacaktır. Ayrıca özel bilgilerini paylaşmak istemeyen yolcular içinde gizlilik açısından önem teşkil etmektedir.  Bunların dışında belki en önemli durumlardan birisi bilet fiyatları karşılaştırmakta ve yorumlamakta kendinizle baş başa olacaksınız. Konuya hakim değilseniz yönlendirme almak elbet daha doğru ama ilk önce kendi yargı süzgecinizden geçirmenizin size olumlu dönüşleri olacaktır. 

Bora Jet Bileti bir aracı kullanmadan İnternet'ten almanızın belki de en önemli avantajı, maddi olanaklardır. Oldukça uygun fiyatlardan ve sadece İnternet üzerinden alınan biletler için yapılan indirimlerden faydalanmış olacaksınız. 

Ya dezavantajları?

Aslında çok büyük dezavantajları yok. Belirgin olarak bir iki durum sıralarsak eğer bunlar; Bilet alınırken yapılan hatalar olacaktır. Kişisel hatalarla yapılan işlemlerin her zaman geri dönüşü olamayabiliyor. Yaptığınız işlemlerin sorumluluğu da size ait olduğu için mağdur olma durumu ile başa çıkmanız gerekiyor. Bunun dışında sistem hataları ile karşı karşı kalabilme ihtimaliniz olabiliyor. Bunu bir örnekle açacak olursak, tam biletleme işlemi esnasında İnternet bağlantınız ile alakalı bir sorun yaşayabilirsiniz ve biletin onaylanıp onaylanmadığı konusunda emin olamayabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken ilgili firmanın pegasus iletişim hattı ile görüşerek destek almak olacaktır. Bu muallak durumda kalarak hava limanına kadar ertelediğiniz biletinizde problem yaşama ihtimaliniz yüksektir.