61SAAT.COM / LEVENT USTABAŞI
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak şikayet dilekçesi veren KTÜlü H.S. dolandırıcılıktan sabıkası bulunan Barış Ç. adlı şahısla Facebook üzerinden tanıştığını ifade etti. H.S. şikayet dilekçesinde," Şahısla facebook üzerinden tanıştım. Bu şahsın kendisine fotoğraf makinesi satacağını 90 lira karşılığında makineyikendisine verebileceğini, kendisinin de 90 lirayı havale ettiğini ancak bugüne kadar kendisine makinanın gönderilmediğini, şüphelinin kendisini dolandırdığını" iddia etti.

Ayrıca H.S., "Bu adam internette herkesi dolandırıyor. Bu adamın sözlerine kanmayın. Benim 90 liram gitti ama bir çok insanı milyarlarca lira dolandırmış ve bu nedenle hapiste yatmıştır. Fakat 2 ay yatıp, 2 ay sonra elini kolunu sallayarak dışarıda yine aynı dolandırcılığı yapmıştır. Şu anda da hapistedir. Bu şahıs duyduğum kadarıyla 50 bin lira haksız kazanç sağladı. Çok daha ağır ceza verilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Mağdur H.S. daha sonra Tüketici Mahkemesi'ne başvurarak zanlıyı icraya verdi. Trabzon Savcılığı soruşturma kapsamında zanlı Barış Ç.'nin ev adresine Düzce'de ulaştı. Ç'nin yine böyle bir dolandırıclık olayından hapiste olduğunu tespit etti. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

NASIL DOLANDIRIYOR?

22 yaşındaki zanlı Barış Çevik, dolandırcılık yöntemini de polis tespit etti.

Ç. önce Facebook adresinden kendi hazırlattığı internet sitesindeki ürünlerin reklamını yapıyor. Piyasada garantili 2000 liraya olan elektronik cihazları yarı fiyatına verebileceğini söylüyor. Yurt dışından ucuza getirdiğine inandırdıktan sonra, paranın yarısını banka havalesiyle talep ediyor.

POLİS UYARDI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu olayı örnek göstererek vatandaşları uyardı. Telefon ve internet ortamında hiç kimseye güvenmemeleri gerektiğini belirtilen uyarıda; “İnternet ortamında da olsa garantili ürün almaktan vazgeçmeyin. Ayrıca kurumsal firmalardan alış veriş yapın. Telefonda ve internet ortamında kontör, para isteyenlere itimat etmeyin” ifadeleri yer aldı.

FACEBOOK SİTESİNDE 8 BİNDEN FAZLA ÜYE VAR

Barış Ç. adlı şahısın internet adresinde ( https://www.facebook.com/ElektronikMarkett ) 8 bin 744 kişi bulunuyor. Son olara iphone 5 cihazını satmaya kalkarken dolandırıcılık ve bir kişinin post cihazını kullanarak haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle hapse girdi. Facebook duvarına mağdur olanlar ise şu mesajları atıyor:


Ferhat Özcan Gençler İletişim Adı Altında Dolandırıcılık Yapmaya Çalışmaktadır.

Posted on Kasım 21, 2012

Dolandırıcılık Amaçlı Açtığı Sayfalar ve İletişim Bilgileri Aşağıdadır…

Facebook Fan Sayfa İsmi Dolandırıcılık Amaçlı Açılmıştır.

Ucuztelefon(tablet fot.mak.tv notebook)

Sakın Kanmayınız Dolandırıcıdır…

https://www.facebook.com/ElektronikMarkett

http://ucuzzyol.com/

İnsanları Aşağıdaki telefon numarası ile iletişim kurmalarını sağlayan bu şahısa sakın inanmayınız dolandırıcıdır.

0536 442 ** **

Sitemiz Üzerinde Dolandırılan İnsanların Yorumları Bulunmaktadır. Yorumları okuyunuz bize hak vereceksinizdir!

Ali Kartal Hocam burasi dolandiriyor fiyatlar uygun diye aldim dediler parayi yollayin siparisiniz yola ciksin kac gun gecti simdi telefonlari kapali 350 TL gitti