PARİS - Fransız haber kanalı France 24’e  röportaj veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi’nin talebi üzerine, Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki Arap ülkelerinin, Yemen’deki Husi hedeflerine yönelik başlattığı “Kararlılık Fırtınası” adlı askeri operasyonu desteklediğini belirterek, “Durumun gidişatına bağlı olarak lojistik destek vermeyi düşünebiliriz” dedi. France 24 haber kanalının internet sitesinde yayımlanan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yemen’deki askeri harekatla ilgili olarak, “İran ve terörist gruplar Yemen’den çekilmeli. Suudi Arabistan’ın müdahalesini destekliyoruz. Durumun gidişatına bağlı olarak lojistik destek vermeyi düşünebiliriz” dedi.

DAEŞ’le mücadele ve Irak konusunda da Erdoğan, “İran’ın, Irak’taki etkinliğini artırmayı amaçladığını” belirterek, “İran’ın DAEŞ’i bölgeden kovmaya çalışarak hedeflediği şey onun yerine geçmektir” ifadelerini kullandı.

Daha önce koalisyon güçlerinin hava saldırılarını yetersiz bulduğunu söylediğini hatırlatan Erdoğan, “DAEŞ’in üstesinden gelmek için kara harekatı gerekecek” dedi. DAEŞ’in, İslam dini ile alakası olmadığını ve devlet de olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Bir terörist gruptur” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'DAN CİRİT'E NEZAKET ZİYARETİ

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı’na 10 Şubat’ta seçilen İsmail Rüştü Cirit’e nezaket ziyaretinde bulundu. Yaklaşık 1 saat süren ziyarette Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da eşlik etti.

Cumhurbaşkan Erdoğan, dün ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki olağan görüşme, bir saat sürdü.

FİLDİŞİ SAHİLLER'İNDEN TARİHİ ZİYARET

ANKARA - Fildişi Sahilleri’nden Türkiye’ye Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyaret gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alassane Vattara’yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşıladı. Fildişi Sahili Cumhuriyeti ve Türk bayraklarını taşıyan atlı süvarilerce Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın önündeki caddede karşılanarak, protokol kapısına getirilen Vattara’yı, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray’ın ana giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve Vattara’nın tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. Vattara, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı denetledi ve selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Vattara, merdivenlerde Türkiye ve Fildişi Sahili Cumhuriyeti bayrakları önünde el sıkışarak, basın mensuplarına poz verdi.

Karşılama törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Vattara, görüşmelerde mutabık kalınan çeşitli konularda işbirliği anlaşmaları imzaladı. Erdoğan Vattara onuruna akşam yemeği verdi.