Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Karagümrük çetesine düzenlenen operasyon kapsamında önce gözaltına alındı, sonra tutuklandı. Cübbeli'nin tutuklanmasının ardından İsmailağa cemaatinden zehir zemberek açıklamalar geldi. "Bu bir okyanus ötesi dalgasıdır" diyen cemaat, Gülen cemaatini işaret etti. İşte bu gelişmelerin ardından İsmailağa cemaatinin en yetkili isminden ilk açıklama geldi. İsmailağa Camii'nin emekli imamı Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, Cübbeli'yle ilgili açıklama yaptı..

BU DURUMU FIRSAT BİLİP CEMAATİMİZE SALDIRIYORLAR

Yazılı bir açıklama yapan İsmailağa Camii'nin emekli imamı Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, "Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet Hoca)'nın başına gelen olaylar bizi son derece üzmüştür. Ancak, bu zor ve üzüntü verici durumdan yararlanmak isteyen bazı kişiler, mihraklar, fitne ve fesat odakları, bu durumu fırsat bilerek cemaatimiz adına fikir beyan etmekte, diğer cemaatleri ve idarecileri rencide edecek yanlış ve yalan beyanlarda bulunmaktadır.

CEMAATİMİZE AİT RESMİ BİR İNTERNET SİTESİ YOKTUR

Şu durum kesin olarak bilinmelidir ki cemaatimize ait resmi bir internet sitesi mevcut değildir. Çeşitli internet sitelerinde bu konuda beyanat verenlerin hiçbirisinin İsmailağa Cemaati'ni temsil etmek gibi bir yetkisi yoktur" ifadelerini kullandı.