Edinilen bilgiye göre olayın detayları şu şekilde gerçekleşti;

Sultangazi'de şüphelendikleri bir taksiyi durdurmak isteyen polis ekibine ateş açıldı. Polisin karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmada 2 saldırgan yaralı olarak ele geçirildi. Saldırganların Fatih'te MC Donalds'a bomba koyan S.I. ve H.S.G. oldukları anlaşıldı.

Edinilen bilgilere göre, olay, saat 13.00'da Gazi Mahallesi Varyant altında meydana geldi. Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği'nde görevli polis ekibi, şüphelendikleri ticari taksiyi durdurmak istedi. Polisin "dur" ikazına aldırmayan iki kişi, ateş açarak kaçmaya çalıştı.

Polisin de saldırganlara ateşle karşılık vermesiyle kısa süreli bir çatışma yaşandı. Yaşanan çatışma sonrasında saldırganlardan bir tanesi yakalanırken, kadın olduğu öğrenilen diğer saldırgan ise kaçmaya çalıştı. Olaydan sonra düzenlenen operasyonla yakalanan kadın saldırgan da önce karakola daha sonra tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldü. Kadın saldırganın hastaneye girişi sırasında yasa dışı örgüt DHKP-C lehinde slogan attığı görüldü.

Saldırganların kimliklerini araştıran polis, ilginç bir detayı belirledi. Saldırganların Fatih'te MC Donalds'a bomba koyan Sultan I. ve Hasan S. G. oldukları anlaşıldı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sultangazi'de, 16 Haziran'da Gaziosmanpaşa'da polis memuru Zekeriya Yurdakul'un şehit olduğu silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri öne sürülen biri kadın iki teröristin yaralı olarak ele geçirildiğini bildirdi.

Sultangazi'de seyir halindeki sivil asayiş ekipleri, 34 TFJ 64 plakalı taksi içindeki iki kişinin, Gaziosmanpaşa'da polis memuru Zekeriya Yurdakul'un şehit olduğu silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler olduğu kanaatiyle taksiyi izlemeye aldı.

Ekipler, teröristleri taşıyan taksiyi TEM otoyolu üzerinde durdurmaya çalıştı. Taksi kaçmaya devam edince polisler GOP viyadüğü altındaki Hekimsuyu Caddesi üzerinde taksiye ateş açtı. Taksinin içindeki teröristler de silahla polislere karşılık verdi. Bunun üzerine teröristleri taşıyan taksi, bariyerlere çarparak durdu. Teröristlerden Hasan Selim G. yaralı olarak gözaltına alınırken, diğer terörist Sultan I. yaya olarak kaçmaya başladı. Sultan I, daha sonra yoldan geçen 34 PRY 39 plakalı otomobili silah zoruyla gasp etmeye çalıştığı sırada yaralı olarak yakalandı.

Polisin yaralı olarak göz altına aldığı 2 terörist, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İstanbul Valisi Mutlu, yaptığı açıklamada, Gaziosmanpaşa'daki polis memuru Zekeriya Yurdakul'un şehit olduğu silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen biri kadın iki şüphelinin fotoğraflarının bütün polis merkezlerine dağıtıldığını hatırlattı.

Eşkalleri bilen polis memurlarının Sultangazi'de bir taksinin içindeki 2 teröristi tanıması üzerine çatışma yaşandığını anlatan Mutlu, "Çatışmada biri kadın iki terörist yaralı olarak ele geçirildi. Silahlı iki terörist başka bir eyleme girişmek üzereyken yakalandı. Böyle bir kanaat var" dedi.