Kendini eve kilitleyen genç bir türlü ikna edilemeyince içeri giren özel harekat polisleri tarafından gözaltına alındı.

Olay, öğle saatlerinde Maltepe Girne Mahallesi Demet Sokak üzerinde bulunan bir sitedeki 10 katlı binanın 6. katında yaşandı. İddiaya göre, şizofren hastası Öner Boy (27), evde bulunan annesi Emine Boy ve kız kardeşi Gülcan Kurt'u beyzbol sopasıyla darp etti. Anne ve kızın çığlıkları üzerine komşuları Turgut Alan yardım etmek istedi. Ancak komşusunu da darp eden Öner B., ardından kendini kendini eve kilitledi.

Komşularının haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Öner Boy'un darp ettiği kız kardeşi Gülcan Kurt ve komşusu Turgut Alan, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Emine Boy ise Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Polis ekipleri elinde bıçakla kendini eve kilitleyen şahsı ikna etmek için harekete geçti. Çelik yelek giyen ve ellerinde uzun namlulu silah bulunan polis ekipleri, evin çevresinde de geniş güvenlik önlemi aldı. Şahsın kendini aşağı atması ihtimaline karşılık da y yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Polis ekipleri, yaklaşık 1 saat boyunca genci ikna etmeye çalıştı. Ancak ikna çabaları işe yaramayınca bu kez özel harekat polisleri çağrıldı.

Gerekli hazırlıklarını yapan özel harekat polisleri, ellerinde uzun namlulu silahlarla binaya girdi. Yaklaşık 10 dakika sonra da genci kelepçeleyip binadan çıkardı. Agresif tavırlarıyla dikkat çeken Öner Boy, kendisini görüntüleyen gazetecileri görünce, polis ekiplerine "Size emrediyorum durun gazeteciler çeksin" dedi. Gözaltına alınan genç Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.

Gencin komşuları, normalde çok sakin olduğunu ancak bugün bilinmeyen bir nedenle annesi ve kız kardeşine saldırdığını söyledi. Beyzbol sopasıyla annesi, kız kardeşi ve komşusunu darp eden gencin kendini eve kilitlediğini belirten komşuları, "Elinde bıçak olduğu için içeri giremiyorlardı" dedi.

Öte yandan, sakinlerinden birinin kızı ise evin çevresindeki polisleri görünce korkarak ağlamaya başladı. Çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirilen çocuk içeri alındı.