Trabzonspor’un UEFA standartlarında bir stada ve sosyal tesislere kavuşturulması amacıyla başlanan ‘Akyazı Projesi’ son sürat devam ediyor. Trabzon Mimarlar Odası’nın yaptığı başvuru ile kısa bir dönem yapımı mahkeme tarafından durdurulan Akyazı Projesine ilk kazmanın vurulmasının ardından geçen sürede dolgu işleminin ne boyutta gittiği son uydu fotoğrafları ile de gözler önüne seriliyor.
Projesinin kaplayacağı alanın boyutu da uydu fotoğraflarında çok net bir şekilde seçilirken, projenin nereden nereye kadar geleceği şeklideki kafalarda ki soru işareti de böylelikle giderilmiş olunuyor.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dolgu çalışmaları ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda, “800 dönümlük arazindeki dolgu işlemleri iki ayrı bölgeden alınan tahkimat ve dolgu malzemeleri ile hızla sürdürülüyor. Dolgu işlemlerinde 20 iş makinesi ile 75 kamyon, 24 saat boyunca aralıksız olarak çalışıyor” şeklinde konuşmuştu.
Bakan Bayraktar’da, Mimarlar Odası’nın açtığı davadan dolayı yaşanan gecikmeye de, “ “Burası inşaat halinde bitmiş değil, bittiğinde hiç bir sıkıntımız olmaz. Sahil yolları da aynı şekilde yapıldı. Geciktirenlere biz teşekkür etmiyoruz, biz burada çalışanlara gayret edenlere teşekkür ediyoruz.” Şeklinde eleştirmişti.
Proje bittiğinde ise Trabzon kendi yeni bir stadyum ile sosyal ve sportif tesislere kavuşacak.

Kaynak: 61saat.com