827 sayfalık fezlekede Aziz Yıldırım hakkındaki tespitlerden bazıları şöyle:
 
-NATO İhalelerine katılan MAKTAŞ Makine ve Elektrik Ticaret A.Ş'nin sahibi Peker ile bağlantılı ancak kendi suç örgütünü kurdu. Örgütü Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu ile birlikte yönetiyor.
 
- Son maçta kaybedilen şampiyonluk nedeniyle huzursuz oldu. FB başkanlığını bırakmak istemiyor.
 
- FB 2010 yılında 315 milyon TL gelir elde etti. Yıldırım ve yöneticiler bu sosyal ve ticari etkinliği kaybetmek istemiyor.
 
- Aziz Yıldırım kimi zaman örgüt üyelerini azarlıyor.
 
- Şike faaliyetlerinde başarısız olan örgüt üyelerini örgütten dışlıyor.
 
PEKER İLE BAĞLANTILI; KENDİ ÖRGÜTÜNÜ KURDU
 
Aziz Yıldırım'ın Olgun Peker liderliğindeki suç örgütü ile ilişkili olduğu ancak Yıldırım'ın Olgun Peker ile irtibat halinde olmasına rağmen suç örgütü bünyesinde yer almadığı, etrafına topladığı şahıslarla birlikte kendi liderliğinde bir yapılanma içerisine girdiği belirtildi. Fezlekede Yıldırım'ın kendi kurduğu suç örgütünü Fenerbahçeli yöneticiler İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile birlikte yönettiği ve bu yapılanma ile birlikte Fenerbahçe takımının oynayacağı veya Fenerbahçe takımının ligdeki sıralamasını olumsuz etkileyebilecek müsabakalarla ilgili olarak şike ve teşvik faaliyetlerini yürüttüğü iddia edildi.
 
EKŞİOĞLU VE MOSTUROĞLU TALİMATLARINI YERİNE GETİRDİ
 
İlhan Ekşioğlu ve  Şekip Mosturoğlu'nun Aziz Yıldırım'ın legal ve illegal her türlü talimatını yerine getirdiğinin belirtildiği fezlekede, Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün Türkiye Futbol Federasyonu üzerinde de etkinliğinin bulunduğu, eski Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'in Aziz Yıldırım'ın futbol camiası içerisindeki gücünden faydalanabilme adına şahsa illegal her türlü desteği verdiği anlatıldı.
 
SON MAÇTA KAÇAN ŞAMPİYONLUK HUZURSUZLUK YARATTI
 
Yıldırım'ın başkanlığı süresince Fenerbahçe'nin son maçta şampiyonluğu kaybettiği ve Bursasporun şampiyon olduğu, bu durumun camia içerisinde huzursuzluğa neden olduğunun vurgulandığı fezlekede,  Fenehbahçe'de 2010-2011 sezonunda mutlak şampiyonluk beklentisinin oluştuğu, hatta bu sezon şampiyon olunamaması durumunda yönetimin değişebileceği yolunda söylentilerin çıktığı, Aziz Yıldırım ve ekibinin ise Fenerbahçe Spor Kulübünün yönetimini bırakmak istemedikleri anlatıldı.
 
YÖNETİCİLERİNE KONUM KAZANDIRIYOR
 
Fenerbahçe Spor Kulübünün gelirlerine bakıldığında; sadece 2010 yılında 315 milyon TL gelir elde ettiğinin vurgulandığı fezlekede, Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonu Süper Lig Naklen Yayın Gelirlerine bakıldığında, şampiyon olması sonucunda diğer kulüplerin alacağı paydan fazlasını almaya hak kazandığı ve bu gelirlerin 64.1 milyon TL olduğu belirtildi. Fezlekede, Fenerbahçe Spor Kulübünün büyük bir ekonomik değere sahip olduğu, bu değerle birlikte Fenerbahçe Spor Kulübünün yöneticilerinin de sosyal ve ticari hayat içerisinde etkin bir konum kazandıkları belirtildi. 
 
AZİZ YILDIRIM ETKİNLİĞİNİ KAYBETMEK İSTEMİYOR
 
Kulübün maddi ve manevi gücünün anlatıldığı fezlekede Aziz Yıldırım'ın kurduğu suç örgütünün amacına da değinilerek; "Fenerbahçe kulübünün yönetimini uzun yıllardır elinde bulunduran Aziz Yıldırım ve şahsın talimatı ile hareket eden örgüt üyelerinin kulüp yönetimini bırakmak ve elde ettikleri etkinliği kaybetmek istemedikleri, bu doğrultuda Aziz Yıldırım liderliğindeki çıkar amaçlı suç örgütünün sürekliliği adına nihai amacın bu olduğu anlaşılmıştır.
 
ŞİKEDE BAŞARISIZ OLAN DIŞLANIYOR
 
Örgütün kendi içerisinde bir yaptırım mekanizmasının bulunduğunun belirtildiği fezlekede, Aziz Yıldırım'ın kimi zaman örgüt üyelerini azarladığı, şike faaliyetlerinde başarısız olan örgüt üyelerinin örgütten dışlandığı, örneğin örgüt üyesi Doğan Ercan'ın şike faaliyetlerinde başarısız olması üzerine tekrar şike faaliyetlerinde görevlendirilmediği ve para dağıtımından pay alamadığı anlatılıyor.
 
Deniz'in kararını 1 hafta erteleyin
 
17 Mart tarihinde Fenerbahçe yönetisi Şekip Mosturoğlu ile Federasyon eski Başkanı Mahmut Özgener'in telefon konuşması dikkat çekiyor. Özgener'i arayan Mosturoğlu'nun Deniz Barış'ın Tahkim Kurulu'ndaki kararının 1 hafta ertelenmesini istediği kayıtlara yansıyor. Özgener ise "Keşke daha önce söyleseydin Tahkim Kurulu bugündü" ifadesini kullanıyor. Ardından Mahmut Özgener, Mosturoğlu'nu telefonla arayarak, "Karar çıkmış, gündüz arasaydın" diyor. 
 
Aynı telefon konuşmasında Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması öncesinde ilginç diyaloglar yaşanıyor. Mosturoğlu yarın güvenlik toplantısına gideceklerini söylüyor. Mahmut Özgener, "Temsilciler Kurulu Başkan Vekiline dedim. Galatasaray kulübü ben o biletleri sattım diyormuş. Kardeşim ne olacak o camları kırıp atarlarsa. Biz sorumluluk almayız deyip ısrarla söyledim" demesi dikkat çekiyor. Mosturoğlu, "Tamam abi" yanıtını verirken, Özgener "Başkan da emniyet kanalına biraz baskı yaptırırsa iyi olur" demesi şeklinde konuşuyor.
 
"Bilerek oynamadım diyeceğim!"
 
Beşiktaş ile oynanan kupa finalinde kötü oynaması halinde Siyah-Beyazlı kulübe transfer edileceği iddia edilen İskender Alın, menajer Yusuf Turanlı ile yaptığı telefon görüşmesinde konu Abdullah Avcı'dan açılıyor. Alın, "İmzayı attıktan sonra diyeceğim ki kupa maçında bilerek oynamadım, oyundan çıktım" ifadelerini kullanıyor. Öte yandan menajer Yusuf Turanlı, İbrahim Akın'a şike parası önermekle suçlanırken İstanbul Büyükşehir Belediyeli oyuncu İskender Alın geçtiğimiz günlerde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.