Bakan Erdoğan Bayraktar ve Binali Yıldırım, İzmir Ticaret Odası’nca düzenlenen “İzmir’in Kentsel Dönüşüm ve Ulaşım Vizyonu” konulu toplantıya katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da iki günlük İzmir ziyaretinde görüştüğü tüm kesimlerden içtenlik, samimiyet gördüğünü, İzmir’e kısa süre sonra tekrar gelmek mecburiyeti hissettiğini söyledi.

Afet riskini ve bu risk altındaki binaları yok etme konusunda kendilerine büyük iş düştüğünü, iş dünyasının desteğiyle el birliğiyle çalışmak durumunda olduklarını vurgulayan Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:

“Devlet olarak, hükümet olarak irademizi koyduk. Samimiyiz. Buna, İzmir’in ticaret erbabı, kanaat önderleri, ileri gelenleri, İzmirlilik sorumluluğu taşıyanlar destek vermeli. Hizmet yaparken siyaset olmaz. İşi yaparken vatan, millet, üretim eksenli yaparsanız, ibadet duygusu içinde işe sarılırsanız başarılı olursunuz.”

Türkiye’nin Güney Kore’nin hızlı kalkınmasını örnek alması gerektiğini belirten Bakan Bayraktar, “Biz de Güney Kore’nin başardığını başarmak durumundayız. Avrupa ne yapıyor? (kapının dışında dur), (bırak bizi), (yok). (Bağın içeride duracak, kendin dışarıda) duracaksın. Var mı öyle? Avrupa bize yalvaracak. Biz genciz, dinamiğiz, altyapımız daha iyi, aile yapımız, moral değerlerimiz, her bakımdan daha iyiyiz. İnşallah bunu başaracağız. İzmir’de bu potansiyel var” dedi.