Güçlü, terör örgütü PKK'nın da 12 Eylül'ün hazırlanmasında ve bugüne kadar sürdürülmesinde sorumlu olduğunu söyledi. 12 Eylül darbesinin PKK'nın tek varlık nedeni olduğuna dikkat çeken Güçlü, örgütün 12 Eylül diktatörlüğünün sorumlularının yargılanması konusunda istekli olmadığını vurguladı.

EN SAKINCALI KÜRTLER ÖLDÜRÜLDÜ

Darbelerin hazırlanması ve koşullarının oluşturulması için özel plânlanmış çalışmalar yapıldığını anlatan Güçlü, "İç çatışmalar körüklenmiş,sağ-sol ve alevi-suni çatışması yaratılmış, Kürt isyan provaları yapılmıştır. Bunun için de gladio niteliğindeki kontr-gerilla, Askeri Harp Dairesi, JİTEM gibi gizli örgütler kullanılmış, değişik nitelikteki muhalefet örgütlerinin içine sızılmış ya da muhalefet içinde doğrudan devlet örgütleri kurdurulmuş, olaylar ve çatışmalar geliştirilmiştir. 12 Eylül 1980 Darbesi, 12 Mart 1971 askeri darbesinin bitirmediği işleri kökten bitiren, Meclisi fesheden,siyasal partileri, işçi sendikalarını, sivil toplum kuruluşlarını kapatan, askeri faşist diktatörlüğü her yönüyle hissettiren bir diktatörlük oldu. Bu nedenle, 12 Eylül darbesinin hazırlanması da daha kapsamlı ve daha kanlı oldu. Kapsamlı sağ-sol, alevi suni çatışmaları bu dönemde oldu. Maraş'ta, Çorumda, Sivas'ta alevi katliamları gerçekleşti. Türkiye genelinde binlerce sağcı-solcu genç, aydın; Kürdistan'da Kürt katliamı gerçekleşti." dedi.

PKK eliyle öncelikle sözde en sakıncalı Kürtlerin öldürüldüğünü belirten Güçlü, terör örgütünün öldürmelerine ilişkin bilgi verdi. "12 Eylül'e gelindiği zaman katledilen binlerce Kürt, gözaltına alınan ve işkencelerden geçirilen on binlerce Kürt, binlerce tutuklu Kürt, on binlerle ifade edilecek Kürdün göçü bilanço olarak karşımızdaydı." diyen Güçlü, 12 darbesinden sonra ki bilançoya bakıldığı zaman karşımıza bir dehşet tablosu çıktığını ifade etti.

PKK 12 EYLÜL'ÜN YARGILANMASINI İSTEMİYOR
12 Eylül diktatörlüğünün komutanları ve diğer yetkilileri gibi PKK da 12 Eylül'ün hazırlanmasında ve hatta bugüne kadar sürdürülmesinde sorumludur. 12 Eylül darbesi, Kürdistan'daki örgütleri tasfiye ederek aynı zamanda PKK'nın tek varlık nedeni oldu. PKK, bu nedenlerden dolayı, 12 Eylül diktatörlüğünün sorumlularının yargılanması konusunda istekli değildir.