Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir istihbarat zafiyeti olduğunu, bu nedenle köklü reformlar yapılacağını açıkladı.
Ankara Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe girişimi sonrası istihbarat zafiyetine dikkat ederek köklü değişimlerin olacağının sinyalini verdi.
Bir istihbarat zafiyeti olduğunu ve Cumhurbaşkanı’nın bunu ifade ettiğini belirten Nurettin Canikli, “ Genel olarak bir istihbarat zafiyeti var. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, bu haberler ortaya çıkmaya başlayınca ülkenin en büyük istihbarat örgütünün başkanını arıyor Cumhurbaşkanımız ve ulaşamıyor. Burada iyimser ihtimalle zafiyet söz konusudur. Sadece M,T için değil tüm birimler için geçerli. Bu alanda çok ciddi ve köklü reformlar yapılması gerekiyor ve yapacağız. Şu anda resmi net görmek istiyoruz. Bu zafiyetin alt parametrelerini görmeye çalışıyoruz. Ortaya çıkan olayın perde arkasını görmek istiyoruz. Fotoğrafın arka planı derken bunu kastediyorum. Bütün ayrıntılı bilgilere sahip olmamız gerekiyor ki teşhisi yapmadan bir şeye kalkışmayalım. Darbecilerin bütün mal varlığına el koyma konusu başka. Y7asal sınırlar içerisinde davranılacak. Bizim kanunlarımızda olan şekliyle cezalar verilecek, yeni bir cezalandırma söz konusu olamaz. Evrensel hukuk çerçevesinde hareket edilecek.  Böyle bir şey ekonomik alanda da sıkıntılar getirebilir. 

TEMİZLENMESİ KOLAY OLMAYACAK

Bu örgüt 40 yıldan beri devletin her kademesine yerleşmiş. Bu kadar uzun zamanda devletin, kamunun en ücra noktalarına kadar işlemiş bu yapının kısa sürede temizlenmesi kolay sonuçlanmayacaktır. Bu belki 10 yıl sürecek, belki 20 yıl. Zaten olağanüstü hain ilan edilmesinin sebebi de budur. Biz hep söylüyoruz OHAL yasaları darbecileri vatandaşa karşı korumak için getirilmiş ama şimdi tam tersi vatandaşı darbecilere karşı korumak istiyoruz. 40 yılın temizliğini kısa sürede temizlemek istiyoruz o yüzden bu düzenlemelere ihtiyacımız var.
KARADENİZ