TÜRKİYE 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaralarını sararken takiyyeciler de boy gösteriyor. Eurovision birincisi olan Jamala da onlardan biri mi?
2 Ay önce FETO'ya konser veren Jamala şimdi de Türkiye'de vereceği konseri 15 Temmuz şehitlerine ithaf ettiğini söylüyor. 
2 ay öncesine gidelim.
Tarih 28 Mayıs 2016...
Yer Almanya...
Hani şu Erdoğan'ın darbeden sonra yapılan mitingde konuşmasını yasaklayan 'sözde dostumuz' olan ülke... Düsseldorf FETO'cularla dolup taşmış. Zira Türkiye'den kovulan Türkçe olimpiyatları 'Dil festivali' ismiyle orada yapılmıştı.
SAHNEDEKİ İSİM ŞAŞKINA ÇEVİRDİ
FETO'nun Almanya'daki olimpiyatlarının bir numaralı konuğu kimdi dersiniz! Eurovision birincisi Jamala... Hani babaannesi Kırım Türkü çıkınca hepimizin bağrına bastığı isim...
FETO'cular davet etmiş Jamala'da onlara konser vermişti. Feto ve örgütünden haberdar değil miydi yoksa para tatlı mı gelmişti bilmiyoruz. Ancak konser sonunda söyledikleri şunlardı;
SUNUCU DA BÜLENT ÖZVEREN'Dİ

Jamala'yı Almanya'daki FETO olimpiyatında sahneye davet eden isim de tanıdıktı. Eurovision'un sesi haline gelen Bülent Özveren, FETO'nun olimpiyatlarını sunuyordu. 10 yıldır da aralıksız olarak bunu yapıyordu."Tutuklanmaktan kormadınız mı?" diye sorulunca " Ben yapılan işin içindeyim. Onu destekliyorum. Sonuna kadar da destekleyeceğim bu olimpiyatları." demişti.
BENİM İÇİN ONUR!
"Bu sahnede olmak benim için büyük bir onur. Güzel bir sahne, şaşırtıcı derecede yetenekli çocuklar, dansçılar ve şarkıcılar. Çok teşekkür ederim davet için. Sanırım geleceği tasarlarken, hatırlamamız gereken köklerimiz ve nereden geldiğimiz. Kendi kültürümüze, dilimize, tarihimize sahip çıkarak, başka kültürlere de nasıl saygılı olmamız gerektiğini öğrenebiliriz."

ŞİMDİ DE TÜRKİYE VE ŞEHİTLER DİYOR
2 ay önce FETO'ya konser veren Jamala şimdi de Türkiye'de Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda 17 Ağustos'ta konsere hazırlanıyor.
Üstelik bu konserini de 15 Temmuz şehitlerine ithaf ettiğini söylüyor. Anadolu Ajansına verdiği röportajda söyledikleri şunlar;
-“O gece çok zordu, çok endişelendim. Türk halkını bütün yüreğimle destekledim. Türk halkı kahramanca, kendine yakışır bir şekilde bu girişime direndi ve başardı. Çünkü insanlar kendi ana vatanını korudu. 
-Bir sanatçı olarak ne yapabiliyorsam onu yaptım. Ben politikacı değilim elbette. Bunu anlamak lazım. İnsanlara müziğimi hediye etmeyi tercih ediyorum. Bu yüzden Türkiye’ye 17 Ağustos’ta Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda konser vermeye gidiyorum. 
-"Bu konserimi birkaç olaya adayacağım, depremde hayatını kaybedenlere adayacağım, Türkiye’de 15 Temmuz'da demokrasi ve insan hakları için mücadele edip hayatını kaybedenlere adayacağım.”