BARZANİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ
Açıklamada Biden'ın, Peşmerge'nin ödediği bedel ve Irak'taki siyasi sürecin korunmasıyla istikrarın yeniden sağlanması için ortaya koyduğu tavırdan dolayı Barzani'ye teşekkür ettiği kaydedildi.

IKBY Başkanı Barzani'nin ise diktatörlüğün yıkılması, terörle mücadele konusundaki desteği, Peşmerge güçlerine yönelik askeri ve mali yardımlardan dolayı ABD'ye teşekkür ettiği aktarıldı.

Açıklamada Biden ve Barzani'nin, IŞİD sonrası bölgenin durumu ve Irak'ın bu süreçteki siyasi gereksinimlerini de ele aldıkları belirtildi.

BİDEN BAĞIMSIZLIĞI İŞARET ETTİ
Bağdat ve Erbil'i ziyaret eden Joe Biden, bölgedeki Amerikan askerlerine konuşurken Irak için "Bunlar tarihte suni sınırlar çizdiğimiz, birbirinden tamamen ayrı etnik, dini, kültürel gruplardan süni devletler yarattığımız, 'Bunu alın, birlikte yaşayın' dediğimiz yerler" ifadelerini kullandı.

Joe Biden Kuzey Irak'ta Barzani'yle görüştü

"TEK ÇARE BÖLÜNME"
Amerika'nın en çok satan gazetelerinden New York Times, bir yandan Biden'ın sözlerine dikkat çekerken, diğer yandan Bağdat'taki BM ekibinin sessizce 'Uluslararası toplum Irak'ın bölünmesini nasıl idare eder' konulu çalışma yürüttüğünü yazdı. Irak'ta ABD yönetimi adına görev yapan Ali Khedery de 'Tek çare konfederasyon ya da bölünme' dedi.