Kolye, bilezik görünümünde, hatta cep telefon-larına eklenecek Alo 155 ikonlarından oluşan panik butonları, ilk aşamada bunun eğitimi verilen 100 kadına dağıtılacak.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre şiddeti önlemek için hazırlanan kolye, bilezik görünümündeki panik butonları, önümüzdeki hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katılacağı bir eğitim programıyla, koruma talep eden kadınlara Bursa’da dağıtılacak. İlk etapta 100 kadına verilecek panik butonları, daha sonra koruma talep eden tüm kadınlar için hazırlanacak. Şiddet gören kadınların tek bir tuşa dokunarak polis çağırabilecekleri kolye, bilezik görünümündeki hatta cep telefonlarına eklenecek Alo 155 ikonlarından oluşan “panik butonları” önümüzdeki hafta devreye giriyor.

Önce eğitim verilecek

Bunun için şiddet gören kadınlara ilk eğitim Bursa’da Bakan Fatma Şahin’in de katılacağı bir programla verilecek. Eğitimlerde, butonun nasıl kullanılacağı, eksili katlarda çalışmayacağı, üzerine su gelmesinin engellenmesi gerektiği, nasıl şarj edileceği, sinyal kesici jammerların bulunduğu alanlarda kullanılamayacağı gibi konular anlatılacak. Eğitimler eş zamanlı olarak aile içi şiddetin sık yaşandığı Adana’da da verilecek. İlk etapta Bursa ve Adana’da 100 kadına dağıtılacak butonlar, daha sonra koruma talep eden tüm kadınlar için hazırlanacak. Kadınlar herhangi bir tehlike anında butonlara dokunuyor. Verilen sinyalle nerede olduğu tespit edilen kadına en yakın kolluk kuvveti yardım için gidiyor. Panik butonları, özellikle İngiltere, Almanya ve Amerika gibi ülkelerde başarıyla uygulanıyor.