Motor nöron hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan ünlü fizikçi Stephen Hawking, "Kara deliklerin, ışık hızının gizemini çözecek araştırmalar yaptım ama kadınları çözemedim" dedi.

"ONLAR TAM BİR GİZEM"

Kuantum fiziğindeki görüşleriyle evrenin anlaşılmasına yeni boyutlar kazandıran Hawking, New Scientist dergisine verdiği röportajda, birçok erkek gibi günün büyük bir kısmında kadınları düşündüğünü söyledi.

Hawking, "En çok ne hakkında düşünüyorsunuz? " sorusuna, "Kadınlar... Onlar tam bir gizem" diye yanıt verdi.

Bu hafta 70 yaşına basacak olan Cambridge Üniversitesi profesörü Hawking, 21 yaşında yakalandığı hastalık nedeniyle iletişim kurabilmek adına sadece yanağını hareket ettirebiliyor, dış dünyayla tüm ilişkisi ise teknolojik sandalyesi aracılığıyla gerçekleşiyor.

CENNET PERİ MASALI

Hawking, 1995 yılında Elanie Mason ile dünya evine girmiş, 11 yıl süren evlilik 2006 yılında sona ermişti. Hawking, boşanması hakkında, "Bu beni hiç şaşırtmadı. Çok, çok uzun bir zaman önce olmasını istediğim bir şeydi" demişti.

Hawking, geçen yılın Mayıs ayında Guardian gazetesine verdiği özel röportajda ise "Cennet'in ölümden korkan insanlar için bir peri masalından ibaret olduğunu" ileri sürmüştü. Tüm temel dini inanışları bir kenara koyan Hawking, "İnsan beyninin ölümünün gerçekleştiği noktanın ötesinde hiçbir şeyin var olmadığını" iddia etti. Hawking, "Son 49 yıldır erken gelecek bir ölümün beklentisiyle yaşadım. Ölümden korkmuyorum ancak ölmek için acelem yok. İlk önce yapmak istediğim birçok şey var" ifadesini kullandı.