Kanca, yaptığı açıklamada, "Nuri Albayrak başkanlığında Trabzonspor'da yöneticilik yaparken, Avni Aker Stadyumunun revizesiyle ilgili Nuri beyin düşünceleri vardı. Ben daha önceki yıllarda Trabzon Belediyesinde meclis üyesi görevini yürüttüğümden dolayı, şehrin ihtiyaçlarını iyi bilmekteydim. Normalde UEFA kriterlerine göre otoparkı olmadığından dolayı Avni Aker'de futbol oynanmaması lazım" dedi.

Avni Aker Stadyumunun kentin merkezinde kaldığını anlatan Kanca, şöyle konuştu: "Dolayısıyla bütün bu sorunları birleştirerek meseleleri çözmek istedim ve Akyazı Projesini ürettim. Stadyum dışında projenin içerisine, otogarımızı Değirmendere'nin sıkışıklığından kurtarmak için ekledim. Havalimanında ikinci pistin yapılması gerekiyor, haliyle Trabzonspor tesislerinin de bulunduğu yerden çıkması gerekiyordu, onu Akyazı'ya taşıdık. Trabzon'un rekreasyon alanlarına ihtiyacı vardı, onları taşıdık, ön tarafına kruvaze limanı koymak suretiyle otel ve alışveriş

merkezlerinin yapılmasını sağladık. Kapalıspor salonları, yüzme havuzları gibi tesisleri ilave ederek projeyi gerçekleştirdim."
Bir proje hazırlayarak önce başkan Nuri Albayrak'a sunduğunu anlatan Kanca, şunları söyledi: "Nuri bey projeyi görünce Avni Aker'le uğraşmaya gerek kalmadığını düşündü, Sayın Bakanımız ve milletvekillerimize anlatmamızı istedi. Oluşturduğumuz dosyalarla birlikte projeyi milletvekillerimize anlatıp ardından Sayın Bakanımıza brifing vermek suretiyle izah ettik. Projeyi beğenilip takdir edildikten sonra Nuri beye teslim ettik. Nuri bey projeyi Başbakanımızın beğenisine sundu. Başbakanımızda projeyi onaylayınca yürürlüğe girmiş oldu."

Hem belediyecilik tecrübesi hem de inşaat mühendisi olmasının deneyimleriyle şehrin vizyonuna katkı sağlamak ve sıkışıklığını gidermek için Akyazı Projesini ürettiğini anlatan Kanca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fikir ve proje tasarımını hazırlayan bendim.Çizimini projeyi ürettiğim tarihte, henüz milletvekili olmayan Safiye Seymenoğlu'na

yaptırmıştık. Önümüzde her gün gelişen ve kabına sığmayan bir Trabzon var. Böyle bir ortamda şehrin sıkışıklığını da düşünerek bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Proje kentin otagar, havalimanı, stadyum sorununu çözen, kruvaze limanıyla kente turist çekimini sağlayacak kompleks bir proje. Haliyle Akyazı için Trabzon'a 2023 kazandıran bir proje diyebiliriz."

Akyazı Projesi sayesinde Trabzon'un yeni bir vizyona sahip olacağını kaydeden Kanca, sözlerine şöyle devam etti: "Bir kere Trabzon'a yeni bir vizyon kazandırmış olacak. Proje, Yıldızlı beldesini

Beşirli Mahallesinden koparan yapıyı birbirine bağlamış olacak. Tabi maddi getirisi de olacak ama en önemlisi Trabzon'a bir vizyon kazandırmış olacak."

Her şehrin sembol projeleri olduğunu anlatan Kanca, şöyle konuştu: "Mesela Dubai'de dünyanın en yüksek binası yapılıyor. Neden böyle bir binayı yaptırıyorlar? Çünkü; dünyanın dikkatini oraya çekebilmek için. Hong Kong'da Stızenter diye sırf maliyeyi oraya çekebilmek için yapılan bir bina var. Trabzon'un sembolü olabilecek böyle bir projesi olmamıştı. İnsanların dikkatlerini şehre çekebilecek bu tür projeler üreterek, üzerine yeni projelerde üretmek lazım."

BAŞBAKANIMIZI ÖRNEK ALIYORUM

Başbakan Erdoğan'ı örnek aldığını belirten Kanca, kent insanlarının üretken olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Trabzon üniversitesinde çok iyi beyinlere sahip hocaları olan, çok güçlü meslek odaları ve sivil toplum örgütlerine sahip bir kent.

Tüm bu oluşumları koordine ederek ortaya çok iyi projeler çıkarabilmemiz elbette mümkündür. Özellikle finansını kendi sağlayan, yap işlet devret modeliyle projeler üretmek mümkün. Tabi ben ve arkadaşlarım

bunların takipçisi olacağız ve inanıyorum ki çok iyi

projeler üreteceğiz inşallah. Üretkenlik tabii ki şehri, insanları, insanların ihtiyaçlarını düşünmekle olabilir. Ben yurt dışına çok çıkmış biri olarak, gittiğim her ülkeden bir şeyler almaya çalıştım. Her gördüğüm yerden yeni bir vizyon edindim.Dolayısıyla kentinizin ufkunu açabilmek için, edindiğiniz birikimleri kente kazandırmanız

gerekiyor. Kaynağım çok incelemem ve kafa yormamdır. Sayın Başbakanımızı örnek alıyorum. Üretkenliği ve çalışkanlığına hayran olmamak mümkün değil"