Cudi Dağı'nda PKK'ya yönelik yapılan operasyonda şehit olan polis memurları Kadir Can, Cihat Akkaya, Recep Topaloğlu, Arif Mamış, Selim Arslan ve Mustafa Erdoğan'ın naaşları, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Vali Ünal Erkan Helikopter Alanı'na getirildi. Burada saat 19.30'da başlayan törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kurum müdürleri ile şehitlerin yakınları katıldı.Törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağından hiçbirimizin şüphesi yok" dedi.

Törende bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bu kanı dökenlerden hesabın mutlaka sorulacağını söyledi. Bakan Şahin, "Her şeye rağmen ülke diyoruz, her şeye rağmen milli birlik ve beraberlik diyoruz. Şehit yakınlarına, ailelere Cenabı Allah'tan sabırlar diliyorum. Değerli mesai arkadaşlarına sabırlar diliyorum. Aziz milletimize başsağlığı diliyorum" dedi. Şehitlerin kanının yerde kalmayacağını söyleyen Şahin, "Üzüntümüzü kontrol etmek zorunda olan, millete karşı sorumluluğu olan insanlarız.


Kimseyi sevindirmeden, başımız dik duracağız. Şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağından hiçbirimizin şüphesi yok. Onların uğrunda şehit olduğu bu toprakları korumak için görevimizi yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Şahin'in konuşmasının ardından dualar okundu. Daha sonra şehit polislerin naaşları, helikopterlere taşındı. Bu sırada Şehit Mustafa Erdoğan'ın yakınları, tabutun başına koştu. Tabuta sarılan şehidin kardeşi ve annesi, gözyaşlarına boğuldu. Şehit polis memurlarının naaşları ve şehitlerin yakınları, helikopterlerle havaalanına götürüldü. Naaşlar, buradan askeri kargo araçları ile memleketlerine gönderilecek.