Giresun Valisi Hasan Karahan ve Batman Valisi Ahmet Valisi Ahmet Deniz, PKK’lı kalleşlerin  yasa dışı sol örgütlerle ve FETÖ’cü teröristler birlikte hareket ettiğini doğrularken, “Hainler Karadeniz’de bunlarla işbirliğinde” dediler.

Karadeniz’de son bir yılda Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Ordu illerinde yaşanan 10 ayrı terör olayında 10 şehit verilirken, aralarında sivil, asker ve polisinde olduğu 15 kişide bu saldırılarda yaralandı. Kanlı eylemlerin ardından güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyonlar sıklaştırıldı. Gözü dönmüş canilerin “Bölgede nasıl tutunabildiği” tartışılırken, PKK’nın başta TİKKO VE DHKP-C olmak üzere hain sol örgütlerle ittifak halinde olduğu belirlendi. Ordu ve Giresun’da ise TİKKO’nun etkili olduğu belirtildi. Terör örgütü gruplarının bazı kişiler tarafından ihtiyaçlarının giderildiği ve barınmalarına kolaylık sağladığı ileri sürüldü.

VALİ DOĞRULADI!

Son olarak Ordu’nun Mesudiye ilçesinde meydana gelen terör saldırısında 3 asker şehit düştü ve 2 asker ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Bölgede kendilerine yer edinmeye çalışan terör unsurlarına yönelik operasyonlar sürerken, Giresun Valisi Hasan Karahan ise vatandaşları uyararak ‘ dikkatli ve duyarlı’ olunmasını istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla günlerdir ‘demokrasi nöbeti’ tutan vatandaşlarla bir araya gelen Giresun Valisi Hasan Karahan burada yaptığı konuşmada bölge haklını uyararak, “Son aylarda ilimizde ve bölgemizde meydana gelen terör olayları konusunda vatandaşlarımız dikkatli ve duyarlı olmalıdır. Bu hainlerin bölgemizde uzun süredir barınabilmelerinin en önemli nedenlerinden birinin de bölgede az da olsa taban bulan yasa dışı sol örgüt mensubu veya sempatizanı kişilerden aldığı desteklerdir” dedi.
Vali Karahan son olarak ise, vatandaşların şüphelendikleri her durumu güvenlik güçlerine zaman geçirmeden bildirmelerini istedi.

DİKKAT! PROVOKASYON!

Öte yandan PKK'nın sol örgütler ile birlikte FETÖ'cü teröristlerle de dirsek temasına girdiği tespit edildi. Batman Valisi Ahmet Deniz, 15 Temmuz’da darbe girişiminin ardından terör örgütü PKK mensuplarının telsiz konuşmalarında, kaçmak isteyen darbecilere “birlikte hareket edelim” çağrısında bulunduğunu söyledi. Vali Deniz, “FETÖ'nün devlete sızması 1980'li yıllarda başlıyor. Hepimiz de biliyoruz ki PKK terör örgütü de 80'li yıllardan itibaren Türkiye'de eylemler yapmaya başladı. Şuna dikkat etmek lazım, özellikle bölgemizde bu darbe girişimini bertaraf ettikten sonra PKK'ya talimat geldi. Yoğun bir şekilde harekete geçmeye başladılar. Son günlerde Hakkari, Bingöl, Muş, Ordu ve Trabzon'da bir kısım eylemleri var. Özellikle Karadeniz'deki eylemlerinde şuna dikkat çekmek lazım tamamen provokasyona yöneliktir. O yörede şu anda fındık dönemi ve buradan giden insanlarımız orada çalışıyorlar. Tamamen onlara yönelik bir provokasyon olabilir, halkımızın buna dikkat etmesi lazım” dedi.