DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, parti yöneticileri ve çok sayıda partili ile birlikte 87. doğum günü nedeniyle Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. Kırmızı-beyaz karanfillerle Devlet Mezarlığı'na gelen partililerle birlikte Ecevit'in kabrine yürüyen Erçelebi, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ve eski İmar ve İskan Bakanı Erol Tuncer'le beraber Ecevit'in kabrine DSP Genel Başkanı Masum Türker adına bir çelenk koydu. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından partililer, ellerindeki çiçekleri Ecevit’in kabrine bıraktı. Okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından bir konuşma yapan Erçelebi, "Halkın umudu oldun, biz de olacağız. Faşizme karşı mücadele ettin, biz de edeceğiz. ‘Laiklik Cumhuriyet'in asıl topuğudur' dediniz, her türlü darbeye ve yasa dışılığa karşı koydunuz, halkımıza umut oldunuz. Bakan, Başbakan oldunuz. Sizin zamanınızda çalışanlar pek çok ekonomik, sosyal ve siyasal haklar elde ettiler" ifadelerini kullandı.

"Şimdi sizin verdiğiniz hakları, iktidara sahip olanlar birer birer geri alıyorlar, aldılar" diyen Erçelebi, memurlar ve işçilerin meydanlarda hak aradığını söyledi. Terörün azdığını, devleti ve halkı tehdit ettiğini söyleyen Erçelebi, her gün vatan evlatlarının, gençlerin, polisin, askerlerin şehit olduğunu belirtti. Erçelebi, şunları söyledi:

"Bütün komşularımızla kavgalı haldeyiz. Sizin çok başarılı olduğunuz 'bölge merkezli dış politika' terk edildi, komşularımızla aramızda savaş rüzgarları esmeye başladı. Ancak sen bize hep umut aşıladın. Halkın umudu oldun, biz de olacağız. Faşizme karşı mücadele ettin, biz de edeceğiz. Emperyalizme karşı mücadele ettin, biz de edeceğiz. 'Barış' dedin, 'Ak günler' dedin, biz de diyoruz. Bize mücadele etmeyi öğrettin, bize hep halk için, ülke için çözüm yolları öğrettin. Demokratik Sol Parti var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti payidar kaldıkça, senin düşüncelerinden aldığımız güçle ilkelerinin ve Demokratik Sol'un, özgürlüğün, demokrasinin savunucusu olacağız. Biz de senin gibi iktidar olacağız. Bunun için hiç yılmadan çalışacağız. Işığını bizden eksik etme, rahat uyu Sayın Başbakanım. Sana verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz, bundan eminim, rahat uyu. Başaracağız ve bir gün başarmış olarak buraya geleceğiz."

Erçelebi ve partililer, törenin ardından Devlet Mezarlığı'ndan ayrıldı.