Edinilen bilgiye göre, olay, Fenerbahçe-Galatasaray takımlarının şampiyonluk maçından sonra gece yarısı meydana geldi. İddiaya göre, final maçını izledikten sonra gece yarısına kadar süren sevinç gösterilerinin ardından 2. Sakarya Mahallesi, Solugan Caddesi üzerinde karşılaşan birbiriyle husumetli oldukları belirtilen iki grup arasında kavga çıktı. Yumruklu kavgada silah kullanıldı. Tugay Şener (19) isimli genç sol koltuk altı ve sol göğsüne isabet eden kurşunlarla yere yığılırken, T.K. (17) isimli genç de sağ dizinden yaralandı.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine giden polis ekipleri inceleme yaptı. Cadde üzerindeki parkta yerde yaralı olarak yatan Tugay Şener ve diğer yaralı 112 ekibinin ilk müdahalesinden sonra ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Balıkesir Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Tugay Şener kurtarılamadı. Ancak ameliyattan önce doktor kontrolünde kendisiyle görüşen polise kendisine ateş edenin adını ve soyadını söyleyen Tugay Şener'in son nefesinde katilini ele verdiği öğrenildi. Cinayet ve adama yaralama olaylarıyla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kısa sürede olayın şüphelilerini yakalayıp gözaltına aldı. Olayda suç aleti olduğu bildirilen 1 adet ruhsatsız tabancaya el konuldu.

KATİLİNİ AÇIKLADIKTAN SONRA ÖLDÜ

Asayiş Şube'de sorguları tamamlanan Kadir Y. (32) ile suç aleti silahın yakalandığı B.A. (17), diğer guruptan Gökhan A. (19), U.P. (16), Umut K. (19), T.K. (17) ve İlyas K. (45) isimli 7 kişi adliyeye çıkarıldı. Olayın şahısların kendi aralarında eskiye dayalı husumetten kaynaklandığı öğrenildi. İlyas K.'nin kısa süre önce eski Balıkesirsporlu yönetici Ümit Rıza Tezcan'ın öldürüldüğü ve abisi Kubilay Tezcan'ın da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı olaylarının faili olarak yakalanıp tutuklanan Selçuk K.'nın babası olduğu bildirildi.

Ayrıca şüphelilerden Kadir Y.'nin 2. Sakarya Mahallesi'ndeki kıraathanesinin diğer şahıslar tarafından silahlı saldırıya uğradığı bildirildi. Polis, Tugay Şener'in ölmeden önce adını verdiği Halil A. (19) isimli katil zanlısını arıyor. Diğer 7 şüphelilerin adliyedeki işlemleri ise devam ediyor.