Hocalı kasabasında yapılan katliamı protesto etmek için mayıs ayında Ankara'dan Bakü'ye yürüyen Bayramlı, şimdi de Ankara'dan Erivan'a yürümek için yola çıktı.

Ankara'dan 16 Kasım'da yola çıkan ve Yozgat'a ulaşan 59 yaşındaki Bayramlı, kent girişinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bayramlı, Ermenistan'ın 26 Şubat 1992 tarihinde Azeri toprağı Karabağ'ı işgali sırasında Hocalı kasabasında katliam yaptığını hatırlattı.

Hocalı'daki katliama dikkat çekmek için Ankara'dan Erivan'a yürüdüğünü belirten Bayramlı, ''Hocalı kasabasında yapılan katliamı dünyanın görmesini istiyorum. Tek amacım bunu duyurmak. Bizi haklı iken haksız duruma düşürüyorlar. Vatandaşları öldürülen, toprakları elinden alınan biziz. Hocalı katliamını duyurabilirsem ne mutlu bana, duyuramazsam da yürüyeceğim. Daha önce de Bakü'ye yürümüştüm'' dedi.

Bayramlı, 26 Şubat'ta Erivan'a ulaşmayı hedeflediğini anlatarak, ''Toplam 2 bin 250 kilometre yol yürüyeceğim. Güvenliğim için gündüzleri yürüyorum, geceleri ise dinleniyorum. Erivan'a beni almayacaklarmış, ancak ben girmek istiyorum'' diye konuştu.