İçişleri Bakanlığı’nca Ağrı’nın Diyadin İlçesi Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Kaymakam Mekan Çeviren, belediyeyi Türk bayrakları ile donatttı.

11 Eylül sabahı 2 il, 24 ilçe ve 2 beldede toplam 28 belediyeye, PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütüne yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında belediye başkanlarının yerine yeni görevlendirmeler yapıldı. Kayyum olarak atananlar dün sabah saatlerinde görevlerine başladı. 

Ağrı’nın Diyadin İlçe Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Kaymakam Mekan Çeviren 3 katlı belediyenin girişine Atatürk posteri ve pencerelerine de Türk bayrakları astırdı. Gece ışıkları yakılan belediyenin önünde duran bir kişinin de Türk bayrağını sallarken çekilen fotoğrafı ’Diyadin Belediyesi’ yazısı ile sosyal paylaşım sitesinde paylaştı. Diyadin’in DBP’li Belediye Başkanı Hazal Aras, terör operasyonu kapsamında bir süre önce gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

KÜRTÇE TABELAYI DA SÖKTÜRDÜ

İçişleri Bakanlığı tarafından Ağrı’nın Diyadin ilçe belediyesine kayyum olarak atanan ilçe Kaymakamı Mekan Çeviren belediye binasını Türk bayraklarıyla donattı ve DBP’li belediyenin astığı Kürtçe tabelayı söktü. Polislerin belediye binası çevresinde aldığı önlem en üst seviyede tutulurken Kaymakam Mekan Çeviren belediyenin giriş kapısında Kürtçe yazılı olan ’ŞaredarŒya GiyadŒnˆ’ (Diyadin Belediyesi) yazılı tabelayı kaldırarak Türkçe tabelayı tek bıraktı.