Kılıçdaroğlu’nu Trabzon Havalimanında Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu, Belediye Başkanları, Partililer ve eski yöneticiler karşıladı.
CHP Liderine Kemençeli karşılama yapılırken "Trabzon'un dünürü Kılıçdaroğlu" tezahüratları dikkat çekti.

Mitin gerçekleştirmek üzeren Trabzon Meydan'ına gelen Kılıçdaroğlu'na Beşiktaş maçı için şehirde bulunan taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Kılıçdaroğlu taraftarların isteklerini kırmayarak otobüsü durdurdu ve taraftarlar ile selfie (özçekim) çekildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon’da partisinin hayır mitinginde konuşuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon’da Atatürk Alanında düzenlediği mitingde 16 Nisan’da yapılacak referandum değişikliği ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, özetle şu ifadeleri kullandı: “Sandığa gideceğiz. Bizim düşünerek sandığa gitmemiz gerekiyor. Seçim meydanlarında referandum için çalışan çaba harcayan diğer siyasi partilerin de liderleri var. Onları da dinliyorum. Ama ben onlar gibi yapmayacağım. Ben sadece size bu anayasa değişiklikleri neyi getiriyor neyi götürüyor onları anlatacağım. Siz sayın Cumhurbaşkanının taraflı mı olmasını isterseniz, tarafsız mı? Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne Cumhurbaşkanları tarafsız olmuştur.

İSRAİL'E VERMEK İSTEDİLER

Çünkü 80 milyonu temsil eder. Hepimizin ortak değeridir. Cumhurbaşkanı tarafsız olmazsa ortak değer niteliğini kaybeder. O nedenle 16 Nisan’da sandığa gidecek bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum, 80 milyon vatandaşımın tamamına sesleniyorum. Bu ülkeye tarafsız bir cumhurbaşkanı gerekiyor diyorsan onurla, gururla hayır oyunu kullanacaksın. Bu kadar kolay… Bunun seçimlerle ilgisi yok. Partilerle de ilgisi yok. Olayı bir parti rekabeti halinde anlatmaya çalışıyorlar. Bir partinin genel başkanı hakim tayin ederse ne olur? Size bir örnek vereceğim. Bir dönem hükümet TBMM’ye bir kanun teklifi getirdi. Suriye sınırında ki mayınlı arazinin temizlenmesi ve İsrail’e 49 yıllığına kiraya verilmesini istedi.

Kanun TBMM’den bizim itirazlarımıza rağmen geçti. Onu Anayasa Mahkemesine götürdük. Anayasa Mahkemesi dedi ki, Türkiye Cumhuriyeti topraklarını başka bir ülkeye 49 yıllığına kiralayamazsınız ve iptal etti. Eğer o hakimleri tayin etseydi bu yasa iptal edilmezdi ve bizim Suriye sınırı İsrail’e kiralanmış olacaktı. Yargı bağımsızlığı bu nedenle önemlidir. yer gök evet levhaları ile dolu. Her tarafta. Ya arkadaş Kılıçdaroğlu size ne yaptı. Kılıçdaroğlu, haram yemedi, kul hakkı yemedi. Düzgün davrandı ve millete doğruları anlatıyor. Eğer siz benimle hesaplaşmak istiyorsanız çıkarsınız karşıma hesaplaşırsınız. Ondan çekinmiyorum. Bütün Trabzonlu kardeşlerimin düşünmesi lazım mazlumdan yana mı zalimden yana mı, haksızdan yana mı, haklıdan yana mı, devletin malını kişisel çıkarları için kullananlardan mı kullanmayandan yana mı olacağız. Sonuna kadar doğruları söyleyeceğim. Her ortamda doğruları söyleyeceğim.

GÜÇ AKILDADIR

Milletvekili sayısını 600’e çıkarıyorlar. Kabul ediyor musunuz? Ya 600 milletvekiline çıkarıyorsun. Diyorlar ki, “Güçlü parlamento” o zaman bine çıkar. Dünyanın en güçlüsü olsun. Güç sayıda değil akıldadır akılda… Dolayısıyla siz parlamentoyu güçlü kılmak istiyorsanız yetkilerini attıracaksınız. Bir kişiye yetki veriyoruz. Arzu ettiği zaman hiçbir gerekçe göstermeden TBMM’yi feshedebilecek. Çünkü burası TBMM.. Bu yetkiyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bile verilmedi.. tek adam olunca ne olur. O bir adamı kandırdığınızda, satın aldığınızda veya ikna ettiğinizde Türkiye Cumhuriyeti devletini 24 saat içinde birilerine teslim edersiniz. Buna evet diyecek misiniz? Türkiye cumhuriyeti büyük bir devlettir. Eğer bir kişiye bütün bu yetkileri verirseniz Türkiye’yi felakete sürüklersiniz.

KURŞUN ATMADAN İŞGAL EDİLDİK

Çanakkale boğazında bir desten yazdık, 13-14 yaşında çocuklarımız şehit oldu ama bir tek kişi Çanakkale Boğazını geçemedi. Sonra ne oldu. Yetkiyi bir adama verdik. O bir adam gitti, bir anlaşmanın altına imza attı, bütün o gemiler hiçbir kurşun atmadan hepsi geldiler Marmara’da Dolmabahçe’nin önünde demirlediler İstanbul’u işgal ettiler. Bir kurşun atmadan. Bir kişiye verdiğimiz yetkinin Türkiye Cumhuriyeti için neler doğrulacağını en iyi anlatan tarihimizde olay budur. O nedenle bir kişiyi kandırırsanız, aldatırsanız 24 saat içinde devleti ele geçirebilirler. 
Öyle bir yetki veriyoruz ki o bir kişi, bütün valiler, müftüler, emniyet müdürleri, defterdarları bir kararname ile.. özellikle 
Türkiye için nasıl bir şeyin altına imza atıldığını herkesin bilmesi lazım. 
bu anayasa işsizlik sorununu çözecek mi, dış politikada itibar kazandıracak mı? Ekonomide istikrar olacak mı? Emeklinin derdini çözecek mi? Peki bu anayasa değişikliği neden geliyor, hangi gerekçe ile geliyor? Bir Allah’ın kulu çıkıp anlatsın, şunun için geliyor desin bizde bilelim..

SURİYELİLER İÇİN REFERANDUM YAPALIM

Dış politika neticesinde Suriye’de 4 milyon Suriyeli var. Diyorlar ki evet çıksın arkasından Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz. Suriyeliler için referandum yapalım diyorum hayır diyorlar. Bu anayasa değişikliğin ne var biliyor musunuz? Vatandaşlık için bakanlar kurulunun kararı gerekiyor. Bu anayasa değişikliği geçtiği takdirde 1 kişi arzu ederse 4 milyon Suriyeli’yi bir gecede vatandaş ilan edebilir. Bizim askerlerimiz El-Bab’da şehit olacak. PKK ile mücadele edecek. Ama onlar çocuklarına ikbal hazırlıyorlar. 18 yaşında milletvekili yapacaklar. Ömür boyu askerden muaf olacak. 2 yıl milletvekilliği yaptıktan sonra milletvekilliği emeklilik hakkına sahip olacak. Bu milletin aklıyla alay ediyorlar. Sandığa gideceğiz. Huzur içinde… Fındık rengi olan kahverenginin altına güzel mührümüzü huzur içinde basacağız.