KESK Trabzon Şubeler Platformu Hızırbey Vergi Dairesinin önünde hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren bir basın toplantısı düzenledi. Dönem Sözcüsü Ümit Pamuk’un okuduğu basın açıklamasında en büyük eleştiri ise 2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına ayrılan bütçe oldu.

AK Parti’nin 2013 bütçesini “Bu sömürünün yasal kılıfının adı bütçedir. Bu bütçe AKP bütçesidir. Talanın, yağmanın rantın ve savaşın bütçesidir. Bu bütçe yoksulluktur, eşitsizliktir ve adaletsizlikdir” şeklinde tanımlaya Pamuk sözlerine şu şekilde devam etti:
“AKP hükümeti 2013 yılı bütçesinde aslan payını savaşa ve ranta ayırmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığının payı ise toplam 11 bakanlığın bütçesini sollayarak rekor kırmıştır” dedi.

Pamuk, “Eğitimi ticarileştiren AKP hükümeti aynı zamanda eğitimin niteliğini de dinselleştirmeyi amaçlamaktadır. Eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın konusu olmaktan çıkartıp Diyanet İşleri Başkanlığının alanı haline getirmiştir. İşte 2013 yılı bütçesinde karşımıza çıkan devası Diyanet Bütçesi, bu sistemin bütçesidir.” Dedi.

Sağlığa ayrılan payında her yıl düşmekte olduğuna ileri süren Pamuk, “Piyasanın istemleri doğrultusunda en temel hakkımız bir Pazar malı haline getirmektedir” diye konuştu.