CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, "AİHM karar vermiş. Komisyondan geçtikten sonra dilekçeler bize gelecek deniyor. Siz hangi komisyondan söz ediyorsunuz" dedi.

OHAL sonrası çıkarılan KHK ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyenler için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne itiraz başvurusunda bulunulmuştu. AİHM ise konuyla ilgili; "OHAL İnceleme Komisyonu'na başvurun" yanıtını vermişti.

AİHM'E TEPKİ: GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR

"5 ay bekledik oraya üye atansın. Geciken adalet adalet değildir, onlara söylüyorum. AİHM bu konuma düşmemeli, bu konuma düşerse o kurum da saygınlığını yitirir. Hangi komisyon. Komisyonun kuruluş gerekçesi o dilekçeler senin önüne erken gelmesin diye.

12 Eylül darbe döneminde ne yaşanıyorsa, bugün katmerlisi yaşanıyor. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok. Her darbe kendi hukukunu yaratır. Gayri meşru bir anayasa ile şu anda görev yapıyorlar. YSK'daki bir çetenin öngörüsü ile gayri meşru bir anayasayı dayattılar. Bu anayasa yürürlükte olabilir ama meşru değildir. Her şey gayri meşrudur. Bunu da herkesin bilmesini isteriz. Üniversitelerde de kıyımlar yapılıyor.

"AİHM'E SESLENİYORUM; SİZDE DE VİCDAN VAR MI ACABA"

Hak arayan iki genç arkadaşımız açlık grevi yapıyorlar. İnsan hakları heykelinin önünde işini geri istiyor. Oturuyor orada, buna bile tahammül edemiyorlar. Neden? Diktatörler nedeniyle. Sonra alıp hapse attılar. AİHM'e seslenmek istiyorum; Sizde de vicdan var mı acaba? O insanlar öldükten sonra mı karar vereceksiniz?"