CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Haberturk TV'de verdiği röportajda 'Başkanlık tartışamalarına' ilişkin konuştu. Başkanlık sisteminin Türkiye'yi böleceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, ilk olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alarak "Türkiye'nin bu kadar sorunu varken, başkanlık sistemi tartışmaları ötelenmişken, bunun tekrar getirilmesini anlamış değilim. Sayın Bahçeli'nin ne düşündüğünü bilmiyoruz. MHP, Türkiye'yi ateşe atmak istiyorsa, Meclis'te "evet" oyu verebilir" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÇİRKİN İFTİRA

Kılıçdaroğlu sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak çirkin iftiralarda bulundu. PKK'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteği ile Güneydoğu'da silahlandığını iddia eden Kılıçdaroğlu,  "Unutmayın, bu kişi düne kadar PKK ile beraberdi. PKK, Doğu'da neden bu kadar silahlandı? Kimin desteği ile kimin gözetiminde bu kadar silahlandı. Yarın bir gün birisi çıkıp "Tamam başkanlık sistemini kurduk, size bu bölgeyi veriyorum" derse kim ne diyebilecek?" ifadelerini kullandı.

İÇ SAVAŞ İÇİNDEYİZ

Başkanlık sisteminin referandumda halk tarafından reddedileceğini belirten Kılıçdaroğlu Türkiye'nin şu anda iç savaş içinde olduğunu iddia ederek şunları söyledi;

"Türkiye'nin geleceğini önemseyen herkes oturup düşünmeli. Halk iç savaştan mı yoksa barıştan mı yana? Biz zaten iç savaşın içindeyiz. Bir il boşaltılıyorsa bunun anlamı ne? Suriye'den farkımız ne? "