CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 'na yönelik, "Nasıl bir akademisyendir bu? Dünya dengelerini bilmeden Rusya'yı izole etmekten söz ediyorsunuz. Herhalde onu dinleyen pek çok ülke affedersiniz k...... gülmüştür" şeklindeki sözlerine tepki yağdı. Kılaçdaroğlu'nun önceki gün Milliyet'e yaptığı basın ziyaretini köşesine taşıyan Semih İdiz CHP liderinin Davutoğlu'nun politikalarını eleştirirken bu tabiri kullandığını yazdı. Köşesinde. Kılıçdaroğlu daha önce de Başbakan Erdoğan'a yönelik, "İspat edemezsen benim adımı yolsuzlukla anarsan a.. gerisini söylemeyeyim" demişti. Bu durum, CHP liderlerinin argo söylemlerini bir kez daha akıllara getirdi.
'A......gerisini söylemeyim'
Siyasi söylemlerinde sık sık argo kullanan Kılıçdaroğlu'nun, 12 Haziran seçimleri öncesinde Zonguldak'taki miting meydanında konuşurken, şu sözleri sarfetmiş ve tepki görmüştü: "Delikanlı adamsan istediğin televizyon kanalına gel, seninle hesaplaşalım. Nasıl bir yıkacağım seni, göreceksin sen. Meydan okuyorum. Eğer bir toplu iğne ucu kadar yakınlarıma çıkar sağladığımı ispat edersen eyvallah. İspat edemezsen benim adımı yolsuzlukla anarsan a.. gerisini söylemeyeyim." Mitingin ardından konuşmanın devamı sorulan Kılıçdaroğlu, ''Aslında daha sert bir ifade kullanacaktım ama doğru olmayacağını düşündüm ve orada kestim" demişti.
Kılıçdaroğlu, 25 Temmuz 2011'de de Güneş Gazetesi'nden Talat Atilla'ya verdiği röportajında yine ağır argo deyimi kullandı. Türkiye'nin büyümesinin kaynağını borçlanmaya bağlayan kılıçdaroğlu, "Elin parasıyla gerdeğe girmek denir buna. Tam da bu anlama gelir. El parasıyla gerdek. Adı bu. El parasıyla girilen gerdeğin ne zevki, ne de kıymeti olur" demişti.
'Angus. hergele, deli...'
Kılıçdaroğlu, Zonguldak mitinginde Başbakan Erdoğan'a yönelik 'ana... a...' şeklindeki ağır hakaret içeren sözlerinden sonra bu kez Balıkesir mitinginde benzer bir hakarette bulunmuştu. Miting alanındaki konuşmasında vatandaşlara, "Hangi hükümet zamanında Türkiye Cumhuriyeti kurbanlık ithal koyun getirdi" diyen soran Kılıçdaroğlu, kalabalığın 'Angus Recep' diye tempo tutması üzerine, "Angusları biliyorsunuz siz. Angusun kim olduğunu, kimler olduğunu biliyorsunuz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu partisinin Edirne mitinginde de AK Partili yöneticilere 'hergele' demişti. CHP lideri, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı 'Kanalistanbul' projesi konusunda, "Çılgın oldukları belliydi ama deli olduklarını bilmiyorduk' ifadesini kullanmıştı.
Siyasi rakiplerine karşı argo ve küfür kullanmak özellikle Kılıçdaroğlu'nun ve Genelbaşkanlık koltuğunu devraldığı Deniz Baykal'ın sık sık kullandığı yollardan biri olması, CHP seçmenini de oldukça rahatsız ediyor.
Deniz Baykal: Gönül rahatlığı ile küfür edemiyoruz
Siyaset argo kullanımına CHP Liderlerinin sıkça başvurduğu gündeme gelirken, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal da bazı söylemlerinde ağır ifadeler kullanmıştı. Baykal, 2008 yerel seçimler öncesinde 6 milyonluk seçmen artışıyla ilgili olarak, "Seçmen listelerinin askıda kalma süresi uzatılmadan yapılan seçimler ham hum şaralop bir seçim olur" demişti. Baykal, genel başkanlık koltuğunu bıraktıktan sonra da argo söylemlerini sürdürmüş, 2011 seçimleri öncesi CHP'nin vaatlerinden olan Aile Sigortası'nın kaynağı soran Başbakan Erdoğan'a "ulan" diye seslenmişti.
Baykal 2009 seçimleri öncesinde de yine basın mensuplarıyla yaptığı bir görüşmede telefon dinlemelerini eleştirirken "Telefonda gönül rahatlığıyla küfür bile edemiyoruz" demişti.