CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Adana'daki mitingde Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin adını kürsüden okumasıyla ilgili olarak kendisini eleştiren Deniz Baykal ve partililer ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mektup yazıp açlık grevine başlayan ağabeyi hakkında açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu’ndan Deniz Baykal’a yanıt ve ağabeyiyle ilgili açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin isminin tutuklu gazeteciler ile birlikte kürsüden okutulmasını eleştiren Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Adana’da hapisteki bir grup gazetecinin ismini andığım için tepki geliyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bir parti ilkeli olmalıdır. Bizim ilkemiz, hiçbir gazeteci hapiste olmasın” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, kendi düşüncesinden olan, olmayan tüm gazetecilerin özgür olması gerektiğini söyledi.
“Siyasette ilkeli olacaksınız. Ben 146 gazetecinin tutuklanmasını istemiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu ayıptan Türkiye’nin arındırılmasını istiyorum. Partimizin, benim ilkeleri, düşünceleri var” şeklinde konuştu.

AĞABEYİ HAKKINDA TEK CÜMLELİK AÇIKLAMA

CHP liderine “FETÖ’cüler kandırmış” pankartıyla yürüyen ağabeyi Celal Kılıçdaroğlu hakkındaki soruyu da yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Ağabeyimle ilgili bir sorun yok” dedi.