Dershanelerin kaldırılmasını hükümet gündemine alırken, Kılıçdaroğlu, bu kurumlara destek çıktı.

Dershanelerin bugünkü koşullarda kapatılmasına karşı çıkan CHP lideri, aksi halde dershanelerin yer altına ineceğini savundu.


Kılıçdaroğlu, Hz. Muhammed'i "Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisidir" sözleriyle anlattı. Kılıçdaroğlu'nun makam odasında Kur'an-Kerim, nutuk ve imzalı Orhan Gencebay'ın albümü yer alıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cihan Haber Ajansı (Cihan) Genel Müdür Yardımcısı Hakan İnce, Ankara Temsilcisi Mustafa Kılıç ve CHP muhabiri Emrullah Bayrak'ı makamında kabul etti.

Cihan ekibini samimi bir şekilde karşılayan Kılıçdaroğlu, en sevdiği yağlı boya İsmet İnönü tablosunu gösterdi. 1994'te Yalçın Kayışçı tarafından çizilen İnönü tablosunun yanında bir de İnönü heykeli bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun makam odasında, 60. sanat yılında Orhan Gencebay’ın Kılıçdaroğlu için imzaladığı albüm dikkat çekti. Albüm, 33 sanatçının seslendirdiği Orhan Gencebay'a ait 33 şarkıdan oluşuyor. Dinleyip dinlemediğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Orhan Bey'i dinlemeyen var mı?" karşılığını verdi.

Masasının üzerinde Nutuk ile Kur'an-ı Kerim ve Suat Yıldırım'ın hazırladığı Kur'an-ı Kerim meali bulunan Kılıçdaroğlu, 4 maymunu sembolize eden biblonun anlamını şöyle açıkladı: "Yazan maymun, gören maymun, işiten maymun ve konuşan maymun."

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HZ. MUHAMMED DÜNYANIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK DEVRİMCİSİDİR"

Bir AK Parti il başkanının Hz. Muhammed'e kimlik kartı çıkardığını öne süren Kılıçdaroğlu, bunun müthiş bir saygısızlık olduğunu vurguladı. Böyle bir şey olamayacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Siyasette eğer siz dini kullanırsanız bu noktaya geliyorsunuz. O kadar acımasız bir tablo ki Hz. Muhammed'in çocuklarından birisinin adının Tayyip olduğunu yazıyorsunuz. Hz. Muhammed'in nesebiyle oynuyorsunuz. Böyle bir çocuğu yok halbuki. Siz Hz. Muhammed'in çocuklarının adını bile değiştiriyorsanız, istismar ediyorsanız; kimse kusura bakmasın ama onun Müslümanlığı bile tartışılır. Ve dönüyorsunuz Hz. Muhammed'in kimlik kartının arkasına AKP'nin amblemini koyuyorsunuz. O milyarların peygamberidir. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisidir. Milyarlarca insanı etkilemiştir, milyarlarca insan şu anda Müslümanlığı kabul ediyor, içselleştirmiştir, huzur içinde o inanca sahip çıkmıştır. Siz nasıl kalkarsınız ve bunu bir siyasal partinin kimliği haline dönüştürürsünüz?" şeklinde konuştu.

"DERSHANELER KAPATILIRSA YER ALTINA İNER"

Dershanelerin kapatılacağına yönelik açıklamaları değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Dershaneleri bugünkü koşullarda kaldırıyoruz derseniz dershaneler yer altına iner. Yani kayıtlı olmaktan çıkar, kayıtsız, aynı işlevi gören pek çok dershane çıkar ortaya. Rahmetli Özal dershaneler kalksın diye 'dershaneler okula dönüşürse onlara 5 yıllık vergi muafiyeti getireceğiz' demişti 1980'li yıllarda. Pek çok dershane özel okula dönüştü fakat dershaneler yine kalkmadı. Neden? Eğer yüz binlerce gencimiz üniversite kapısından dönüyorsa veya 500 kişilik yere bin 500 kişi talip oluyorsa ve onlar arasında sınav yapılacaksa dershaneler olur." diye konuştu. Kılıçdaroğlu, dershanelerin şu aşamada kaldırılmasını riskli gördüğünü vurguladı.

Özel hayatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, dizilerle hiç arasının olmadığını, çünkü televizyonları izleme şansı bulunmadığını ifade etti. "Yoğun bir çalışma var gündemimde. Anadolu’yu geziyorum." diyen Kılıçdaroğlu, eşiyle beraber belki bir tiyatroya gidebileceklerini kaydetti. Vakit buldukça siyasal kitaplara baktığını anlatan Kılıçdaroğlu, eleştirilerini 'haklılık zemini'ne oturtmaya özen gösterdiğini, hakarete varan bir kelimesi olmadığını söyledi.