13 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunan zanlı ziyarete gittiği evde polisleri karşısında görünce şoke oldu. Kaçacak yer bulamayan zanlı hemen pencereye çıktı ve intihar girişiminde bulundu...


2010 yılında, 13 yaşındaki K.Ö'ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden biri olan ve tutuksuz yargılanırken 17 yıl 6 ay 18 gün hapis cezası alan Murat K, polis tarafından bayram ziyareti için geldiği Zonguldak’ta yakalandı. Murat K, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PENCEREYE ÇIKARAK İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

2010 yılında çocuğa nitelikli cinsel istismar suçundan hakkında 17 yıl 6 ay 18 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Murat K, Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde yakalandı. Dört katlı bir evde kıstırılan Murat K. yakalanmamak için pencereye çıkarak intihar girişiminde bulundu. Polisin ikna çabaları ve müdahalesine rağmen polise direnen Murat K, bir polis memurunun parmağından yaralanmasına sebep oldu. Bir polis telsizinin düşerek zarar görmesine neden olan Murat K, polisin çabalarıyla gözaltına alındı.

YAKALANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Adliyeye sevk edilen Murat K, önce savcılığa sonra nöbetçi götürüldü. Murat K’ya, ‘polise mukavemet ve kamu malına zarar verme’ suçlarından da dava açıldı. Murat K, sabah saat 10.00 sıralarında getirildiği adliyeden akşam saat 17:00 sıralarında çıkarılarak Beycuma Cezaevi’ne gönderildi.

Murat K’nın yüzüne okunan suçun konusu iddiaya göre şöyle: 2010 yılında 36 yaşındaki Yeşim M, bir parkta otururken tanışarak K.Ö’ye yakınlık gösterdi. Bir süre sonra K.Ö'yü para karşılığında erkeklere pazarlamaya başladığı iddia edildi. Polisin yaptığı operasyonda, Yeşim M.'nin yanında K.Ö. ile çeşitli zamanlarda ilişkiye girdikleri ileri sürülen 15 kişi gözaltına alındı. Süren davada, Yeşim M 19 yıl 10 ay 22 gün, Oğuz Y. 17 yıl 6 ay 18 gün, Deniz N 1 yıl 4 ay 7 gün, Aydın A. 1 yıl 7 ay 29 gün, Cengiz D., Tacettin K. ve Sercan H de 7 yıl 7 ay 7 gün, İlker Ç 15 yıl 2 ay 15 gün, Doğan K. 17 yıl 3 ay 15 gün, İrfan K. 2 yıl 8 ay 15 gün, Soner K. 17 yıl 6 ay 18 gün, Emrah Ç de 15 yıl, Gökhan G 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ahmet K. ile Nevzat T ise yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle beraat etti.
'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Kişiyi cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma ve bu suçlara iştirak' suçlarından açılan davada bir ara tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Murat K, duruşmalarına katılmadığı davada 17 yıl 6 ay 18 gün kesinleşmiş hapis cezası aldı.