12.20 : BBC muhabiri Dominic Casciani'ye göre, şimdi yanıt bekleyen en önemli soru bombanın nasıl ele geçirildiği. Şu anda konuşulan üç senaryo var: Saldırgana patlayıcı düzeneği nasıl yapacağı öğretildi, saldırgan patlayıcı düzeneği yapmayı kendi kendine öğrendi veya patlayıcı düzenek saldırgana bir başkası tarafından verildi. Casciani, en kötü olasılığın üçüncü senaryo olduğunu belirtiyor ve ekliyor: Bomba üreten biri gizli servisin radarına nasıl yakalanmadı?

12.00 : Tarihi Filistin ziyaretinde saldırıyı kınayan ABD Başkanı Donald Trump, basın toplantısında "Çok sayıda genç, güzel ve masum insan, hayatın keyfini çıkarırken, ezik şeytanlar tarafından öldürüldü. Onlara canavar demeyeceğim. Çünkü bu benzetme onların hoşuna gidecektir. Onlar bunun güzel bir isim olduğunu düşünür" ifadesini kullandı.

11.55 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Şiddetle kınadığımı ifade etmek istiyorum. Terörle mücadelede İngiltere'nin de yanında olduğumuzu ifade etmek isterim."

11.35 : BBC, hastaneye kaldırılan 59 yaralıdan sekizinin durumunun ağır olduğunu duyurdu.

11.30 : Başbakan May başkanlığında güvenlik komitesi COBRA toplanıyor. Yalnızca Manchester'da değil tüm İngiltere'de olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor. Londra Belediye Başkanı Sadık Han, başkent sokaklarında daha fazla polis olacağını açıkladı.

11.25 : Patlamanın sesi, salonda konseri dinleyen Ellie Cheetham tarafından kaydedildi. Cheetham, video kaydında "Aman tanrım! Neler oluyor..." diyor ve ardından kayda çığlıklar giriyor...

11.15 : Konser salonunda yerde yatan kurbanları gösteren ilk fotoğraf yayınlandı. Zeminin kan gölüne döndüğü Manchester Arena'da polisler ve ilk yardım ekipleri de var.

11.10 : Şehrin futbol kulüpleri Manchester United ve Manchester City, resmi Twitter hesaplarından şoka uğradıklarını ve büyük üzüntü duyduklarını yazdı.

BBC: Eritilmiş sülfür kullanıldı

11.05 : BBC, saldırıda patlatılan bombada eritilmiş sülfür kullanıldığını bildiriyor.

11.00 : İngiltere Başbakanı May'e başsağlığı mesajı gönderen Rusya lideri Vladimir Putin, acımasız saldırıyı kararlı bir şekilde kınadıklarını söyledi.

10.50 : Liverpool Belediye Başkanı Steve Rotheram, iki kızının Manchester Arena'da olduğunu attığı Twitter mesajıyla açıkladı. Rotheram, kızlarını olay yerinden uzaklaştırılan taksi şoförüne teşekkür etti.

10.45 : İngiltere'de Başbakanlık binasının bulunduğu Downing Street'te bayraklar yarıya indirildi.

Türkiye saldırıyı kınadı

10.35 : Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Manchester'daki saldırıyı kınadı:

"Birleşik Krallığın Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğu terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz. İnsanlıktan çıkmış varlıkların ve odakların düzenlediği bu tür kalleşçe saldırıların vahşeti ile acısını maalesef çok iyi bilip hisseden ülkemiz ve halkımız adına Birleşik Krallık ile halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Terör belasına karşı bu belayı üreten her türlü çevrenin kökünü her yerden kazımak için yakın dostumuz ve müttefikimiz Birleşik Krallık'la birlikte yürütegeldiğimiz kararlı ve etkin mücadeleyi omuz omuza sürdürmeye devam edeceğiz. Manchester'daki kalleş saldırıya vereceğimiz en iyi ortak cevap bu olacaktır."

10.30 : Londra'daki Victoria istasyonunda bulunan paketi polis inceledi ve herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı. İstasyon yeniden açıldı. 

10.00 : Uluslararası ajansların Manchester Arena'dan bu sabah geçtiği fotoğraflarda, olay yeri inceleme ekiplerinin salonu didik didik ettiği görülüyor. Yerel saatle 08.00 itibariyle sokaklar boş.

09.45 : Başkent Londra'daki ünlü Victoria istasyonu yakınında bulunan şüpheli paketi polis inceliyor. Londra'daki metro istasyonları kapatıldı.

Canlı bomba tek başınaydı

09.10 : Terör saldırısında can kaybı 22'ye çıktı, yaralıların sayısı ise 59 olarak açıklandı. Resmi açıklamaya göre, yaşamını yitirenler arasında çocuklar da var.

09.05 : İngiliz polisi, Manchester Arena'daki patlamayı bir saldırganın gerçekleştirdiğini ve yanında bir düzenek taşıdığını duyurdu. Saldırgan patlama sonucu salonda öldü.

09.00 : Saldırı sonrası kalacak yer arayanlara evlerinin kapılarını açan Manchesterlılar, sabahın erken saatlerinde halen sosyal medyada zor durumda olanlara yardım etmeye çalışıyor. Onlardan biri olan Becca Louise Jones, "Daha fazla bir şey yapamam ancak zor durumda kalan biri varsa bir arabam var" diye yazdı.

08.30 : Terör örgütü IŞİD'e yakın sosyal medya hesapları saldırının ardından kutlama yapıyor. Örgüt henüz resmi bir açıklamayla patlayan bombaları üstlenmiş değil.

08.25 : Gelecek ay erken seçime gidecek İngiltere'de tüm partiler kampanya programlarını askıya aldı.

07.40 : Dünyadan saldırıya tepkiler geliyor. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ve Yeni Zelanda Başbakanı Bill English dehşete düşüren patlamaları kınadı.

07.30 : Saldırı sonrası İngiltere alarmda... Britanya Ulaşım Polisi, bu sabahtan itibaren trenler ve istasyonlarda fazladan polis memurlarının görevlendirileceğini duyurdu.

07.20 : BBC sunucusu Rachel Burden, Manchester Arena çevresinde gün ağarırken ilk fotoğrafları çekti. Polisin salon çevresindeki alanı tamamen kapattığı dikkat çekiyor.

06.50 : İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Manchester'dan çok üzücü haberler geliyor. Barbar bir saldırı" dedi.

06.45 : Manchester Arena'da patlayan bombalar, 2005'te 56 kişinin hayatını kaybettiği Londra saldırılarından sonra İngiltere tarihinin en kanlı terör eylemleri olarak kayıtlara geçti.

06.40 : BBC muhabiri Sarah Corker, saldırıda yaralananlara şarapnel parçalarının isabet ettiğini bildiriyor. Bazı yaralılar ise ezilme nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Aşağı düşenler var

06.30 : Salondaki genç kızlardan birinin cep telefonuyla çektiği videoda, kalabalığın koltukların arasından panikle kaçmaya çalıştığı yer aldı. Çıkış kapısına doğru ise çığlıklar yükseliyor, üst basamaklardan aşağı düşenler var.

06.00 : Saldırıdan yara almadan kurtulan ünlü şarkıcı Ariana Grande, paylaştığı Twitter mesajında "Kırıldım. Kalbimin derinliklerinden, çok çok üzgünüm. Kelimeler kifayetsiz!" diye yazdı.

05.25 : Uluslararası haber ajanslarının Manchester'dan geçtiği fotoğraflarda, kent merkezinde maskeli ve silahlı polisler dikkat çekiyor. BBC, polislerin halen Victoria istasyonundan ayrılmadığını bildiriyor.

05.20 : İngiltere'de son terör saldırısı, başkent Londra'da Mart ayında gerçekleşmişti. Terör örgütü IŞİD üyesi Halit Mesud'un kullandığı cip Westminster Köprüsü'nde yayaları ezmiş ve parlamento bahçe duvarına çarpıp durabilmişti. Parlamentoya girmek isteyen saldırgan vurularak yakalanmış, biri polis dört kişinin yaşamını yitirmişti.

Saldırı manşetlerde

04.40 : Birleşik Krallık'taki gazetelerin manşetleri belli olmaya başladı. The Guardian 'Manchester'da kıyım: En az 19 ölü', Daily Mirror 'Pop konserindeki intihar saldırısında 19 ölü', Manchester Evening News 'Arena'da terör' ve Scottish Daily Mail 'Pop konserinde katliam' başlıklarını kullandı.

04.30 : İngiltere Başbakanı Theresa May: "Bu dehşete düşüren bir terör saldırısı." May, seçim kampanyalarını askıya aldı.

04.25 : Patlamadan hemen sonra çekilen görüntülerde Avrupa'nın en büyük kapalı konser salonlarından biri olan Manchester Arena'daki panik net şekilde görülüyor.

04.20 : Reuters, sahnede olan Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin patlamada bir yara almadığını bildiriyor.

Merdivenlerden kaçış anı

04.15 : Zach Bruce'un Instagram hesabında paylaştığı videoda, Manchester Arena'nın dışına çıkmayı başaran herkes çığlık atarak kaçışıyor.

04.00 : 21 bin kapasiteli Manchester Arena'da Ariana Grande'nin konserine kaç biletli izleyici girdiği henüz netleşmedi. Patlama yerel saatle 22.35'te gerçekleşti.

'Savaş filmine benziyordu...'

03.50 : Eşi ve kızını konserden almak için bekleyen Andy isimli Manchester sakini, yaşananların bir savaş filminden sahnelere benzediğini söyledi: "Etrafa baktığımda her yer cesetti, 30 kadar tahmin ediyorum. Hepsi ölü diyemem ancak ölü gibi görünüyorlardı, kanla kaplanmışlardı."

03.45 : Bomba imha uzmanlarının konser salonu yakınındaki katedralin bahçesinde bulduğu bir paket kontrollü bir şekilde infilak ettirildi. Pakette patlayıcı olduğu bildiriliyor.

03.40 : Reuters'a konuşan iki ABD'li yetkili, Manchester'daki patlamanın intihar saldırısı şüphesi taşıdığını belirtiyor.

İlk resmi açıklama: 19 ölü

03.30 : İngiliz polisinden resmi açıklama geldi. Patlamayı terör saldırısı olarak tanımlayan polis 19 kişinin öldüğünü resmen duyurdu. Patlama sonucunda yaklaşık 50 yaralı var.

03.20 : Patlama sonrası çok sayıda Manchester sakini konser için şehirde bulunanlara evlerinin kapılarını açtı. Twitter'da #RoomforManchester (Manchester için Oda) etiketi paylaşılıyor.

03.05 : Üst düzey terörle mücadele timlerinin Londra'dan Manchester'a gönderildiğini aktaran BBC muhabiri, can kaybının çift hanelerde olduğunu bildirdi.

03.00 : Salonda bulunan Robert Tempkin adlı Manchester sakini, "Herkes bağırıp çağırıyordu, kaçışıyordu. Yerde kıyafetler, cep telefonları vardı. Bazıları balon veya hoparlörün patladığını söyledi" dedi.

02.50 : BBC'ye bilgi veren görgü tanıkları, konser salonunda 20 ila 30 arasında yerde yatan insan gördüklerini aktardı.

'Güle güle Manchester' dedi ve iki büyük patlama sesi geldi

02.45 : Kızıyla konsere giden bir görgü tanığı, "Ariana, 'Güle güle Manchester!' dedi, ışıklar kapandı ve iki büyük patlama sesi geldi. Asansöre binip çıkışa doğru gidiyorduk. Kapılar açıldığında yerde kan gördüm, iki kişi yaralı yatıyordu. Yüzlerinde kan vardı" diye konuştu.

02.40 : Sky News muhabiri, bomba imha uzmanı polislerin konser salonuna geldiğini bildirdi.

02.30 : 18 yaşındaki Jade Baynes, Arena konser salonundan çıktıktan sonra silahlı polisleri koşarken gördüğünü belirtiyor. Baynes'e göre, duydukları silah seslerine benziyordu.

02.25 : Manchester'da yayın yapan Evening News gazetesi muhabiri John Scheerhout, Twitter mesajında Wysthenshawe hastanesindeki acil servis ekibinin çok sayıda yaralı yaralı beklediğini yazdı.

02.05 : BBC'ye konuşan bir görgü tanığı, salonda 30 kişinin yerde yatan hareketsiz bedenini gördüğünü söyledi.

02.00 : Twitter üzerinden açıklama yapan Manchester polisi, patlamada kayıplar olduğunu ilk kez doğruladı.

'Herkes çığlık atıyordu! Göğsünüzde hissedebilirdiniz...'

01.55 : Reuters haber ajansına konuşan görgü tanığı Catherine Macfarlane, "Salonun dışına çıkarken tam kapının önünde çok büyük bir patlama oldu. Herkes çığlık atıyordu. Göğüs kafesinizde hissedebilirdiniz. Her şey alt üst olmuştu. Herkes hemen dışarı çıkabilmek için kaçıyor ve çığlık atıyordu" dedi.

01.45 : İngiliz polisi, Amerikalı popstar Ariana Grande'nin konserinin bittiği anda gerçekleşen büyük patlamanın ciddi bir olay olduğunu açıkladı. Açıklamada, acil durum servislerinin salona gönderildiği belirtildi.

01.25 : İngiltere'nin kuzeyinde yer alan Manchester kentindeki Arena konser salonunda büyük iki patlama oldu. Reuters haber ajansı, patlamayı son dakika olarak dünyaya duyurdu. Manchester'daki tüm gelişmeleri an be an canlı blogla aktaracağız.