İran'dan temin ettikleri 4 kilo 250 gram eroini, alıcısına satmak üzere getiren Necip T. ile uyuşturucunun yarısını 5 bin TL karşılığında taşıyan İslam O., polisin bir otobüse yaptığı baskınla yakalandı.


İslam O.'nun polise verdiği ilk ifadesinde kuryelikten alacağı para ile borçlarını ödeyip, memur olmak için KPSS kursuna gideceğini söylediği öğrenildi.

İddiaya göre, 42 yaşındaki tekstil işçisi Necip T. İran'dan 12 bin Euro'ya 4 kilo 250 gram ağırlığında eroin aldı. Necip T. aldığı eroini 24 bin Euro'ya satmak için İstanbul'da bir kişiyle anlaştı. Necip T. eroinin yarısını da İstanbul'a taşıması için arkadaşı 34 yaşındaki İslam O.'ya 5 bin TL verdi. 2 şüpheli eroini sırtlarına bezle yaptıkları lastikli yeleklere yerleştirdikten sonra gömleklerinin altına giydi. Daha sonra Van'dan otobüse binerek İstanbul'a doğru yola çıktı. Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Van'dan otobüsle İstanbul'a uyuşturucu madde getirileceği ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, plakası ellerinde bulunan otobüsü İstanbul girişinden itibaren takip etmeye başladı.

OPERASYON ŞİFRESİ: 'YUSUFCUK GEL"
Polisler, aralarında kullandıkları 'Yusufçuk Gel' parolasını birbirlerine söylemesi üzerine Alibeyköy'deki terminalde duran otobüse baskın yaptı. Operasyonda otobüsün arka koltuğunda oturan Necip T. ile İslam O. gözaltına alındı. Üst araması yapan ekipler, iki kişinin sırtlarına sarılı lastikli yelek içerisine gizlenmiş 4 kilo 250 gram eroin ele geçirdi. Necip T.'nin polisteki sorgusunda eroini Sultanahmet'te bir kişiye satmak için getirdiğini söylediği öğrenildi. İslam O. ise, polise 5 bin TL karşılığında uyuşturucu kuryesi olduğunu ve bu parayla borçlarını ödeyip memur olmak KPSS kursuna gideceğini söylediği belirtildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edileceği bildirildi.