“Çok duygusal olurum” gerekçesiyle görev teslim törenini Osman Turan Kongre Merkezinden makam odasına alan Özen, 8 yıllık görev süresince KTÜ’ye çıta atlattığını, uluslar arası akreditasyon başarısını yakaladıklarını ifade etti.
Özen ayrıca ilk kez KTÜ’de barışçı ve huzurlu ortamda rektör devir teslim töreni yapıldığına dikkat çekerek,”Bundan sonra da bu gelenek devam eder” dedi.

MAKAM ODASINA GÖZYAŞI
Şehirden ve Üniversite içerisinden her iki bilim insanının yakın dostlarının katıldığı görev teslim töreninde özellikle, Özen’in yakın çalışma ekibindeki bayan görevlilerin tören boyunca ağlamaları dikkat çekti. Özen’in eşi, iki kızı ve eniştesi tören boyunca makam odasına gelmediler. Özen görevi teslim ederken Süleyman Baykal’a kardeşim, Baykal da Özen’e ‘abim’ diye hitap etti.

8 YILDA 8 TEŞEKKÜR
Veda konuşmasında duygulanmamaya özen gösteren İbrahim Özen, 8 yıllık görevi boyunca çalıştığı arkadaşlarına, akademik kadroya, hükümetlere, hükümetin Trabzonlu bakanlarına 8 yılda şehirde görev yapan belediye başkanlarına teşekkür ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Faruk Özak, Erdoğan Bayraktar’a da ayrıca isim vererek teşekkür etti.

BAYKAL’IN ÖNÜNÜ AÇTIM
İbrahim Özen, seçimlerden çok önce, kendi atadığı bütün idari kadroda Dekan, Dakan Yardımcısı ve Enstitü Müdürü ile danışmalarının kendisine istifasını vermelerini istiyerek, “Sayın Baykal’ın kendi çalışma ekibini kurması için böyle bir yöntem hayata geçirdik” dedi. Ancak bir dekanın istifasını vermediğini belirterek üniversitenin vicdanına havale ettiğini belirtti.



BAYKAL “ÖZEN, BİZİM KLAVUZUMUZ OLACAK”
Rektörlük cüppesini giyen Prof. Dr. Süyelman Baykal, devir teslim törenine rektörlük makam aracıyla geldi. Kapıda Özen tarafından karşılanan Baykal ile Özen’in kucaklaşması dikkat çekti. Baykal, görevi teslim aldıktan sonra ağabey dediği İbrahim Özen için, “Onun 8 yıllık tecrübesi bana görev süresince klavuz olacak” dedi.
Baykal, elbette kendi rektörlük anlayışının uygulamalarını da hayata geçireceğini belirtirken, en kısa sürece yakın çalışma ekibini açıklayacağını da ifade etti.