Trabzonspor Fenerbahçe maçının yankıları devam ederken Trabzonspor’un ÜNİ TS isimli gurubunun sosyal medyada KTÜ’de Fenerbahçeli avı başlatması büyük yankı uyandırdı. Hedef haline gelen KTÜ’ lü öğrenciler savcılığa giderek kendilerinin resimlerini yayınlayıp açık hedef haline getiren şahıslardan şikayetçi oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Trabzonspor Fenerbahçe müsabakası hakkında tartışmalar devam ederken, ortaya çıkan bir olay tehlike sinyallerinin çalmasına neden oldu. Trabzonspor’un üniversiteli taraftar grubu olan ÜNİ TS grubu sosyal paylaşım sitesi Facebook’ da paylaştığı resim ve yazı ortalığı karıştırdı. ÜNİ TS, televizyon kanallarında müsabaka öncesi Fenerbahçe takımının otel çıkışında toplanan 30 kişilik KTÜ’ lü Fenerbahçe taraftarı öğrencinin yayınlanan görüntülerinden resim yaparak internet ortamında dağıtmaya başladı.

Grubun yayınladığı fotoğrafta yuvarlak içerisine alınarak hedef haline getirilen KTÜ’de öğrenim gören Fenerbahçeli öğrenciler için “Fotoğrafta işaret içerisine alınan şahısları kaldıkları evde, yurta bulup öncelikle ellerindeki atkıları alan ve gerekli yaptırılı uygulayan ilk 5 arkadaşıma ÜNİ TS Ankara olarak 2012-2013 sezonu kombinesi hediye edilecektir. Yaptırım uygulanırken videoya alınması tek şartımdır” diye yazıldı.



SAVCILIĞA MÜRACAAT ETTİLER

Hedef haline gelen öğrenciler fotoğraflarının internet ortamında yayınlanmasının ardından tehdit edilmeye başlandı. Kız ve erkek öğrencilerin bulunduğu Fenerbahçeli fotoğrafları yayınlandıktan sonra çok sayıda telefon aranarak hakaretlere maruz kaldılar. Ayrıca internet ortamında da yüzlerce kişinin hakaretleriyle karşılaştılar. Yaşanan bu olay sonrasında bir araya gelen öğrenciler Trabzon Adliyesi’ne giderek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Adliye çıkışı sorulan sorulara cevap veren öğrenciler,” biz KTÜ’de okuyan öğrencileriz. Fenerbahçe taraftarıyız. Bir sene önce 40 kişilik bir KTÜ Fener gurubu kurduk. Okulda 200 tane kaşkol dağıttık. Biz otel önüne gittiğimizde sırf olay olmasın kimse tahrik olmasın diye formalarınızı ve kaşkollerimizi saklayarak gittik. Daha sonrada dağıldık. Televizyonda yayınlanan bir görüntümüzden fotoğraf yapıp bizi hedef gösterdiler. Bizi sanki avmışız gibi başımıza da ödül koydular. Can güvenliğimiz yok okulda ve sokakta korkarak yürüyoruz.” dediler.