Adana’da bölücü terör örgütü yandaşları ile işbirliği yapan ve küçük yaştaki çocukları da kullandıkları belirlenen bazı suç örgütleri ve uyuşturucu madde satıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alının 22 kişiden 16’sı tutuklandı.

KCK'NIN SOKAK EYLEMLERİNDE KULLANMIŞLAR


Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Şubesi ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucu bazı organize suç örgütleri ile uyuşturucu madde satıcılarının, son dönemde faaliyetlerini kamufle etmek ve belirli bölgelerde yaşı küçük çocukları da kandırarak bölücü terör örgütü KCK’nın sokak eylemlerinde kullandıklarını tespit etti.

NELER ELE GEÇİRİLDİ NELER

Polis hava destekli operasyonla sabah erken saatlerde belirlenen adresleri bastı. 22 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerin uyuşturucu satışı yapmalarının yanı sıra sokak eylemlerinde polise taşlı ve molotoflu saldırılarda da bulundukları, ayrıca esnafa da baskı uyguladıkları ileri sürülüyor. Şahısların ev ve işyerlerindeki aramalarda ise 1 adet av tüfeği, 1 adet ruhsatsız Lama marka 7.65 mm. çapında silah ve silaha ait şarjör içerisinde 7 adet muhtelif marka mermi, 54,5 gram esrar maddesi, satışa hazır 25 pakette 2 gram eroin, 4 adet uyarıcı hap, 1 adet sahte kimlik belgesi, 1 adet sahte sürücü belgesi ele geçirildi. Bu arada gözaltına alınanlardan biri "Ben içiciyim beni yaktılar" diye bağırdı.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından “terör örgütü üyesi olmak, uyuşturucu madde satmak, silah bulundurmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlamasıyla adli mercilere sevkedilen 22 kişiden 16’sı tutuklandı.